Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dijous, de juliol 01, 2010

Equipament d'estiu.


Quan ja portes un temps amb aquesta aventura de la bike, molts aspectes són claus per a gaudir encara més d'aquesta passió. De fet ja fa mesos que miro d'anar posant informació sobre aquest detalls que fan que ser acurat tingui les seves avantatges.

El de l'equipament d'estiu, com és el calçat, mitjons, mallot, badana, guants, casc, i ulleres, és un apartat que si el cuidem ajuda i molt a gaudir de la bike, fins i tot en les condicions més extremes.

Condicions aquestes, "les extremes" diferents per a cada genet, cada un de nosaltres té el seu nivell de forma, i per tant el límit, les condicions que considerem extremes, són diferents per cada biker.

Però el que sí que puc afirmar és que un bon equipament fa que el repte sigui això i no únicament un cúmul de males sensacions a superar, si no un munt de sensacions on l'esforç a superar sigui assumible, reptador i sempre poderosament atractiu.

Podrem dir, "no cal donar-hi tantes voltes, pedalar és patir", no diré que una part no tingui aquesta component, però si:

El calçat durant tota la sortida passa a ser una extensió més del teu propi peu, és a dir no et pressiona, no tens dolor al punt de la cala passades les hores, ara a l'estiu amb la calor refrigera bé i la sola és prou rígida perquè notis que cada volta de pedal es transmet directament a la roda sense pèrdues per flexió de la mateixa sola, això ajuda.




Si els mitjons, les costures no van per dintre, això també fa que el dolor no tingui argument per fer-se present, que mai siguin petits, mai, en tot cas una talla més, mai una menys.


Si la badana és la que ha de ser, sempre que el seient sigui el correcte així com l'alçada de la tija, el fet és que això afavorirà i molt enrederir l'arribada del mal de cul.

Si el mallot té la cremallera "vista" frontal per a poder obrir-se de dalt a baix, això permetrà una entrada d'aire més fresc que la sensació de calor sufocant que tenim quant estem escalant a ple rendiment.



Aquest ha de tenir una mica de coll, un centímetre, no pas més, tampoc menys.


Si el mallot a una de les bosses del darrera hi porta una petita bossa afegida amb tanca amb cremallera perfecte, és on hi porto la petita funda amb el DNI, VISA i els diners. El mallot d'estiu sempre amb mànigues, curtes però mànigues, cal evitar sempre l'exposició al sol.


Si aquest porta les tres butxaques al darrera això ens ajudarà a portar els elements imprescindibles per a poder afrontar una sortida amb les millors condicions.


Els guants, a poder ser sense Velcro que tanqui el canell, millor amb la goma elàstica, important que no siguin petits, poden arribar a tallar la circulació de la sang, fet que quan es produeix és incòmode, però que després de la sortida t'oblides d'aquest fet i no ho soluciones mai, jo he passat anys tancant els Velcros que o bé tanquen massa o bé no tanquen.


Els de la darrera imatge tenen un detall a millorar, al palmell no hi porta coixí i és important que en porti, és el punt que més es recolza amb el manillar, la resta jo diria que és de 10/10. A les 24Ore aquest punt em va quedar enganxat amb la pell i per aquest motiu era un calvari mirar de desenganxar el gua de la pell, important aquest coixí, que normalment sempre hi és.

Així com patint la molèstia entre el dit gros i l'index d'una marca profunda produïda pels guants petits, aquest sempre al dit gros/polze han de portar la tovallola per poder eixugar la suor, imprescindible.


Per a mi, per mirar d'evitar perdre una ungla, sempre han de ser llargs, és aquesta darrera una opció personal, com tot.


El detall, on hi ha impresa la marca, és una base de goma que millora el grip del dit amb la maneta de fre.


Les ulleres, avui per avui transparents, 100% transparents, per muntanya cal poder definir perfectament el terreny i això el "perfectament" s'aconsegueix amb un vidre transparent, podrem dir "amb un vidre x més fosc jo hi vaig molt bé", no et diré que no però el que és indiscutible és que el transparent és això, transparent, sempre tens més visió a les zones obagues que amb els altres vidres més foscos. Ara hi ha diferents propostes de vidres que en funció de la llum fan una transició de fosc a clar o a l'inrevés, però sense poder rodar-hi prèviament a comprar-les implica fer una inversió-despesa important, aquestes darreres tenen un preu elevat.


Detall dels forats del vidre.


El casc, per a mi, per fer MTB, amb visera, ajuda i molt a evitar contra llums, per a mi important, el mateix que amb les ulleres, " a mi sense em va perfecte", no dic que no però la visera suma no resta així que jo penso que és interessant. Molt important també que tingui moltes entrades d'aire, no pot ser dens, mireu el Giro Xen, aquest tot i ser un molt bon casc, si no el tens ja a casa i dient que és un bon casc, per XC no és la millor opció, cal tenir present que cal que el cas deixi passar el màxim d'aire i que deixi marxar el màxim de calor del cap. Per di-ho d'alguna manera, el cap és com el radiador del frontal del cotxe, cal que hi passi aire. Si el casc és de color clar millor s'escalfarà menys.



Una peça important, com és poder portar una jaqueta tipus "Lite", cada marca té la seva i aquesta la portes darrera a una de les bosses del mallot i si el dia es torça un xic sempre la tens per a poder protegir-te. A la imatge en aquest cas és una armilla, però el concepte seria aquest amb màniga llarga.


Posem nom i cognoms a aquest equipament d'estiu:

Marques, a data d'avui i esperant les noves decisions/canvis d'en Colorado, calçat SIDI Spider SRS (150€), o SHIMANO M230 (150€), mitjons els que siguin de la nostra talla, badana Pearl Izumi gama 4D PRO o bé Assos FI els dos entre els 125-150€, guants per a mi avui Specialized i Pearl Izumi, (25€), mallot per a mi el millor de tots Assos SS (100€), millor dues badanes Assos de 150€ que dues de 70 € d'altres marques, la comoditat de les primeres és la que ha de ser i aquest aspecte és sagrat, la durada amb un ús intents, de dues badanes Assos FI és de dues temporades ben bones com a mínim, ja no et dic res amb un ús moderat, jo penso que per sobre dels 5 anys de ben segur, el mallot, millor dos Assos que cinc d'altres marques, la durada del primer infinita, la qualitat d'aquest és insuperable, el mateix nivell amb d'altres marques no et diré que no, superior no ho crec, és el millor present que he rebut fora del de L'Eroica d'en Colorado, les ulleres, ara en Colorado diu Giro, jo dic encara Oakley M-Frame Vented(100€), per a mi perfectes, vidre transparent però, i el Vented són els petits forats del vidre, importants per evitar que s'entelin, el casc fins avui Giro, crec que avui un dels millors és l'Atlhon (125€), la jaqueta la Pearl Izumi gama Lite (60€).

A poder ser que el color sigui la nota predominant del nostre equipament, això ens permet de ser visibles a caçadors/conductors.


Tinc present que tots els productes que he esmentat són de gama alta, he de dir que no he seguit el criteri de si és car és bo, si no el de comprar molt i errar-la omplint l'armari d'equips que no van bé, els que us esmento és difícil que no funcionin i com que la seva durada és notablement superior a d'altres de preu més atractiu o superior, però que a casa no ens han funcionat. Les jaquetes Briko "segunda piel" en tinc tres de 200€ cada una, per posar un exemple que el més car no és necessariament la millor opció, són un desastre absolut, els detalls no cal ni posar-los, ni el fabricant té arguments vers aquesta proposta.

He de dir que entre la badana 3D PRO, ara la 4D PRO i la FI per a mi la FI és molt superior.

El casc ha de ser còmode, i no ha de primar que sigui petit exteriorment si no que ha de protegir de la tant temuda col.lisió, així que si és còmode i no massa petit no passa res, és pel que és.

El calçat un per tot l'any, i peücs, el calçat és per pedalar no per caminar i pot ser interessant/motivador imposar-se aquest criteri com un dogma de fe.

Els guant, després dels Specialized per a mi avui no sé amb quins aniria, en Colorado ara diu també Giro, veurem.

Aquestes també estan a la meva llista de futuribles, no per funcionalitat sí pel que són.


Jo he trigat anys a poder gaudir d'aquest nivell d'equipament, així que "sin prisas pero sin pausas" cal posar fil a l'agulla i posar la primera pedra d'aquest menut projecte que és equipar-se com a genet dels nostres magnífics Dracs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada