Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimecres, de juliol 14, 2010

Argentavis magnificens: Fox Terralogic 80-White Brothers Magic 80.

La forquilla Fox Terralogic és la preferida per en Colorado.

Jo no me l'havia plantejat mai com a candidata per a la meva bike.

Ara però amb la Vicous The Motivator SS, el tema ha canviat perquè el 80% del temps sempre vaig dret fet que fa que escalant amb una forquilla convencional amb bloqueig no hi ha un bloqueig al 100%, i que baixant la forquilla funcioni amb tota la seva suavitat, o sí i jo no les he vist.

Per aquest motiu penso, he valorat que una forquilla funcional podria ser aquesta, la Fox Terralogic, pel fet de que mentre vas dret la forquilla no es mou, únicament s'activa amb els impactes, el que em fa pensar que és una bona alternativa.

Ara però la White Brothers Magic 29" 80 mm. és la candidata, té possibilitat d'endurir la plataforma d'activació, el que no sé, és si seria suficient per neutralitzar el meu pes escalant dret o generarà el clàssic moviment de puja i baixa. (la de la foto és la de 100 mm.)


Us poso un Link on podreu veure el funcionament de la Fox.

http://www.casttv.com/video/3lbt4l/velo-vert-pov-embarque-fox-terralogic-video

Muntar una forquilla ara a la Vicious ve marcat perquè ja fa dies que rodo amb ella i avui per avui, com amb la Superlight el camí és gaudir rodant amb ella al màxim, un disc de 180 mm. i una forquilla ara són dues millores que miraré de posar en marxa.

Pesa una reflexió d'en Colorado, que diu que"si baixes des de l'arribada de la Superlight, molt millor i ara amb la Vicious encara has millorat més, com aniries amb la Vicious 29" i una forquilla?", és una qüestió que està a sobre de la taula en aquests moments, i penso, " i perquè no?".

A aquest article diuen que no es mou gens la White Brothers, gens.

http://www.mtnbikeriders.com/2008/03/17/review-white-brothers-cycling-29-80mm-magic/

De fet la Terralogic és una garantia de que això serà així, de que no es mourà, però si la Magic tampoc ho fa, jo aniria a per la Magic, la forquilla clàssica perfecte per la Vicious.

El tema de l'eix és un altre a pensar què fer 15 o 9 mm. 15 implica rodes noves, 9 tot segueix igual.

La zona on soc de reflexió és, puja ràpid perquè amb la 29", SS 32-19, no tens més opció que fer-ho així, en el pla a 25/35 km/h, i baixa en vol Argentavis amb una bona forquilla.

Un punt feble, no crític encara, no tinc un pneumàtic Tubeless contrastat tipus el Maxxis Monorail en 26", però després d'un pas en ve de ben segur un segon i per quan en Colorado tingui la seva, jo crec que serà tant però tant especial que els fabricants proposaran noves alternatives de pneumàtics Tubeless en 29", o això espero.

MTB, MTB, MTB.

4 comentaris:

  1. I like the steps you are doing so far, I will not say that I like the option of a front sunpension in the 29" SS, it looks like you will lost part of the "exclusivity" and go back to the "evolution" drives us to the double suspension....just some thougts.

    ResponElimina
  2. Bé, fins avui la Vicious 100% rígida per a mi és perfecte.

    Penso que si tingues uns pneumàtics com els repetidament esmentats Monorail per la Vicious, no tindria el pensament de posar una Magic, pel fet de que a 20 psi tindria la comoditat que fa que la Vicious sigui molt dolça baixant i al ser rígida un avió escalant.

    La qüestió de proposar la forquilla, la cerco de 80 mm. és pel fet de que a 21-22 psi perdo el coixi del pneumàtic, i per sota d'aquesta pressió, flexa el lateral del mateix, fet que em dóna una certa inseguretat als girs, tant oberts com tancats.

    Amb els WTB Exiwolf que no són Tubeless Ready si no que són convencionals, podia anar a 20 psi sense "flexar", però els lateral a aquesta pressió es van desfilar, és a dir el lateral es va esmicolar.

    Si no fos per això, penso que el concepte de simplicitat de la Vicious ho és amb la forquilla rígida de la mateixa casa.

    Amb la White entrem a les concessions per millorar un xic la prestació baixant, he de dir però que també perdré prestació pujant, la forquilla White no baixarà dels 1,8 Kg., i la forquilla que porto ara està per sota dun Kg., crec recordar que pesa 900 g..

    Bé és una evolució lenta, a on em portarà no ho sé, no és important, prima el recorregut no el destí.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  3. La teva forquilla rigida pesa tant que no penso que importi el pes de la WB

    ResponElimina
  4. Colorado, pesa 900 g. jo la veig prou lleugera per ser de ferro.

    Crec recordar que les més lleugeres són de 600 g. aprox..

    Però sí, el fet que la forquilla de la Vicious pesi més fa que la diferència vers la White Brothers sigui menor.

    La darrera conversa de fa un parell de dies va ser interessant poder rodar amb un WB pot estar més que bé, i també la de poder coincidir amb una 29" i SS a la Cerdanya, més encara fins i tot poder gaudir d'un bon sopar entre bikers afamats després d'una jornada complerta d'escalar.

    ResponElimina