Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimarts, de juliol 20, 2010

El que faci falta per no posar peu.

Avui nova entrada de recanvis per la porta de casa.

La Betty ha recollit fa uns minuts a correus el paquet de Bike Components.

Pastilles de fre Jagwire tant per la Yeti ARC, Yeti ASR-SL que van amb Shimano XTR, com per la SS que va amb Marta.


Punys Ritchey WCS, per les dues bikes de la Betty.


El suport del Sigma CS600 per la Yeti ARC i l'extractor de les bieles Shimano XTR 970.


El disc Shimano XTR de 160 mm. per les tres bikes esmentades, d'aquest ja en puc demanar un altre perquè el disc del darrera de l'ASR i la SS són avui paper de fumar, bé exagero una mica, però d'aquí a res hauré de posar-hi remei.


El kit de neteja pel "principiant" ara per ara es queda a casa, que es veu que podria ser que abandonés temporalment les sortides en bike.


Pendent tinc, l'excèntrica Phil Wood, el pinyó Chris King de 20 o 21 dents, la cadena Shimano SLX, la clau Torx per poder afluixar els plats de les bieles Shimano XTR 970 de la Superlight, que aniran a la SS i les de la Betty que ha de posar transmissió complerta nova, un suport de casc nou pel Sigma Karma, el que porto va amb cinta americana, el cable hidràulic pel Magura Marta davanter de la SS i diria que fet tot això ja no tinc pendent res més a curt termini, perquè el Hutchinson Python 2.0 29" Tubeless Ready ja el tinc i els Maxxis Monorail 2.1 UST per les Yetis Betty's també.

Així que ara per ara gaudim d'una salut previsora digna, no diré notable.

2 comentaris:

  1. Es un tema que em té encuriossit:
    Cada quan substitueixes els discs?.
    Entenc que les pastilles és fàcil de saber-ho , però els discs que fas, agafas el gruix amb un peu de rei quan són nous i amb dècimes de menys els canvies, o com ho decideixes?.

    Al bescanviar-los per uns de nous, el poder de frenada augmenta?

    Ho pregunto doncs és un tema que no he tocat mai, de fet bescanvio el disc si a aquest li passa quelcom, el fet està en que no recordo si tinc més frenada.

    ResponElimina
  2. Jo no tinc una xifra establerta per determinar el canvi, dependrà del tipus de pastilla i molt del tipus de conducció, en MQL per posar un exemple no frena mai, si ho comparem amb mi, vull dir.

    Jo sé que el disc és mort no per manca de frenada si no perquè comença un concert sempre que s'escalfa, aquest soroll no minva substituint les pastilles, únicament substituint el disc, sempre ha de coincidir el concert amb una verificació de que molt material del disc ha desaparegut. Aquest desgast és molt significatiu, vull dir que no és un cert desgast, ho dic perquè a vegades les apreciacions visuals són subjectives, i per evitar de substituïr un disc innecessàriament, molts cops guardo els discs substituits, he de dir-te que no els he tornat a muntar mai, amb el pas del temps fan por de veure. Indicatiu de que al seu dia va ser encertat fer el canvi.

    Ara fer aquest canvi és una rutina més, perquè el preu dels Shimano XTR és ara gràcies a Internet un 50% més barat com a mínim i no fa tant mal, passa el mateix amb les pastilles, les darreres les he comprat a 9 euros i el disc crec recordar que a 27 euros, fa uns anys en pagava uns vint i cinquanta respectivament.

    Passa com amb la caixa de pedalier Shimano XTR 970 que en pagava uns 50 euros i ara la darrera ha vingut a casa per sota dels 20 euros.

    Jo no recordo manca de frenada, si no soroll a les baixades llargues on el disc no s'hauria d'escalfar fins a l'extrem de fer un soroll important.

    Un cop poso el nou disc, no tinc ara la percepció de que freni més.

    També és cert que si un cop substituït el disc la bike segueix amb el soroll tornes a posar el disc vell i guardes el nou. Però això a mi no m'ha passat mai. Sempre que he sentit el soroll, miro pastilles i si estan bé i aquestes són les de sempre, netejo bé tot el conjunt de frens i si el disc presenta un desgast notable vers el nou i segueix reiterativament el soroll substitueixo el disc.

    ResponElimina