Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dilluns, d’abril 12, 2010

Preparant rutes de més d'un dia

Aquesta entrada està dedicada a tots aquells bikers Betty's i Bob's que tinguin pensat marxar a fer ruta essent autosuficients, és a dir portant-se la seva càrrega durant tota la ruta, i fent nit a hotels, hostals, cases de turisme rural o càmping (bungalows). L'objectiu número u és portar quant menys pes possible millor, tenint en compte que serem nosaltres qui carregarem el pes durant tota la ruta. Intentaré ser el més gràfica possible, aquí teniu tot allò que a mi m'ha funcionat. He triat dues maneres de portar l'equipatge, en una bossa portapaquets que va posada a una safata agafada a la tija, o bé una motxilla de 20 litres de volum, que per a mi aquesta darrera és l'opció que et permet gaudir més del comportament neutral de la bike. Cal tenir present portar una funda per protegir aquesta bossa i o motxilla de la pluja, tot i que el contingut d'aquestes anirà protegit amb bosses de congelar.


Inicio la descripció mostrant-vos una imatge genèrica que aniré desmembrant per grups.

Material pel ciclista:

Tenint en compte que marxarem de casa vestits de bikers, posarem a la motxilla una muda complerta de ciclista. No oblideu portar els casc i imprescindible unes ulleres, de vidres foscos o clars, jo sempre els porto transparents perquè em donen més seguretat en zones obagues i si és fa fosc no he de patir per no portar els ulls protegits.

-Mallot
-Culote
-Mitjons
-Guants
-Manegots i Camals (si el mallot i el culote són curts)
-Buff
-Armilla
-Jaqueta paravent i si para pluja millor, però que sigui lleugera. Per a mi l'eina definitiva ha estat el PacLite de la casa Gore Bike Wear, és lleugera i transpira una mica.

La idea és que mentre estem fent ruta serem el que fem "ruteres bikeres", per tant serem bikers des de que ens llevem fins que ens anem a dormir. Sortirem de casa vestides de bikers, començarem a pedalar amb aquesta muda, cada jornada quan arribem al punt de descans després de la dutxa ens vestirem amb la muda que hem de portar l'endemà, mentre descansem, sopem, comentem la jornada...farem la bugada de la roba que hem utilitzat, si l'època de l'any o
la zona per on pedalem no és molt calorosa, fora bo que allà on passem la nit disposin d'una màquina de rentar i ideal una assecadora.


Higiene personal:

-Xancletes de goma, ens aniran bé, tant per a dutxar-nos depenent del lloc on passem la nit i també com a calçat de descans.
-Tovallola microfibra, per si l'opció per passar la nit no inclou l'ús de tovalloles per a la dutxa, com per exemple ens pot passar en un càmping.
-Pasta + raspall de dents.
-Cremes hidratants i sabons si és necessari, intentarem portar embassos el més petits possibles, per les "roçadures" de l'entrecuix un aloe vera sense alcohol és una bona solució. Per poc sol que faci no oblideu aplicar-vos un bon protector solar.
-Kleenex.
-Petit botiquí: Gasses, iode, i algun antiinflamatori.


Hidratació diària:

A part del bidó d'aigua que portarem a la bike o amb Camel Back a nosaltres ens ha funcionat molt bé portar una bossa d' hidratació plegable que utilitzàvem per prendre cada dia una concentració de sals inferior al 8%, és a dir per cada 100 ml. uns 8gr. de sals, podeu dissoldre una llauna d'aquarius en una bossa o ampolla de litre i mig.

També ens ha anat molt bé portar barretes energètiques i anar-ne menjant petites quantitas cada quaranta-cinc minuts, i portar un gel (Powergel) per si patim o estem a punt de patir una pàjara, si heu d'utilitzar-lo, recordeu beure molta aigua. Portar un paquet de llaminadures, tipus gominoles, per prendren de tant en tant una també, va molt bé, ja que ens aportarà molt sucre (sense abusar). Cal no oblidar mentre pedalem hidratar-nos constantment i menjar, de tal manera que mai tinguem la sensació de tenir sed, quan això passa ja hem fem tard.

Eines:

-Bossa d'eines de tija.
-Clau multieines amb tronxa cadenes.
-Manxa.
-Desmuntables.
-Càmera.
-Parxes per reparar càmeres.
-Vàlvula de recanvi Tubeless si porteu Tubeless, però en aquest cas també us cal la càmera de recanvi.
-Tros de cadena, tres eslabons, ha de ser la mateixa que porteu, mateixa marca i model.
-Pin d'unió de cadena, o Shimano, o Sram, serveixen els dos per totes les cadenes, entenent que porteu nou pinyons totes, si no ha de ser específica per a 8.
-Oli de cadena d'hivern. Finish Line, el del tap de color verd.
-Brides de plàstic.
-Pastilles de fre.
-Cable de canvi, que serveix també pel desviador.


Altres:

-Comptaquilòmetres-pulsòmetre.
-Telèfon mòbil més carregador.
-Càmera de fer fotos.
-Documentació (DNI més trageta sanitària).
-Diners + VISA.
-Cadenat per la bike. Sempre que feu una parada les bikes han d'estar lligades i a la vista, sempre, encara que estigueu en un racó de món i els bons veïns del lloc us diguin allò de "aquí mai ens han pres res". A la nit imprescindible que les bikes dormin tancades, sota cobert i amb el cadenat, durant els dies de ruta la bike es transforma en el vostre tresor, sense bike s'acaba l'aventura.


Empaquetarem tot allò que anirà dins de la bossa i o motxilla amb bosses de congelar evitant així la possible entrada d'aigua si plou.


Aprofiteu per buidar l'aire de la bossa, el paquet quedarà com si fos "empaquetat al buit" així us hi cabrà millor tot.









Finalment hem aconseguit preparar un equipatge sense superar els 2.700grams, pes més que acceptable per arrossegar en una ruta.

Aquesta intervenció, és el resultat de la nostra experiència, segurament hi existeixen errors que de ben segur descobrirem en properes sortides. Tot és millorable, però com sempre dic en altres contextes, si no sortim i ho provem, no sabrem si ho estem fent bé.

Betty's, molt bona ruta, espero em pugueu transmetre totes les vostres impressions de la vostra aventura a la tornada.

6 comentaris:

  1. Reading this has shown me just how unprepared I can be. I am Racing this weekend and my road bike remains in the kitchen with a flat tyre. I havent checked the kit list to see what I need or dont need. I need to take your attention to detail and get started tonight!!!

    The vacum pack is a great idea if it is available to you. My Father has a vacum machine in the Butchers shop so I have been using this method for some time now. The space it saves is amazing.

    I have been busy preparing for this race so havent had time to post but I will be back after this weekend to get a race report.


    Adeu

    ResponElimina
  2. Hola

    Nos encontramos el sábado pasado a Carolina y Marçal en plena excursión de bici.
    Somos un grupo de chicas que quedamos cada sábado para hacer una salida de entre 20 y 30kms por el maresme, como veis no somos tan profesionales como los usuarios de esta web!!!
    Ahora nos vamos al Camino de Santiago y seguimos los consejos que nos habéis dado.
    Carolina la lista y las fotos del material nos van muy bien.
    Marçal el Txema de Probike me ha puesto ya la bici a punto según los consejos técnicos que me indicastes, amortiguaciones al 15% y potencia a la altura del sillín.

    Nos llenó de satisfacción el tiempo que tan desinteresadamente nos dedicastéis.
    Gracias otra vez por vuestros profesionales consejos a un grupo de amateurs.


    Alicia

    ResponElimina
  3. No, no de profesionales nada de nada. Como vosotras, aprendiendo a base de cometer errores, uno detrás de otro.

    Bien, bien , el tema posición potencia i sillín es importante, i el tema del SAG también.

    Será una gran aventura, sin duda alguna.

    Que lo paséis muy pero que muy bien.

    No os dedicamos tiempo, fue una conversación entre bikers, sobre un reto que emociona, que transmite buenas sensaciones, las mejores.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  4. Michael que emocionant, ja ens posaràs dades de la mateixa.

    Podria ser interessant que ens diguis quines són les característiques de la cursa, de què consta exactament, parles de bici de carretera, bé és una idea.

    Jo de llegir-te ja em poso nerviós, no sé res dels 100 Km. Camins de les Guilleries, serà o no serà, i si és amb quina bike hi aniré?.

    ResponElimina
  5. Michael,
    Estarem pendents de la crònica de la teva aventura d'aquest cap de setmana.
    Confio que la MRG et farà una bona assistència.
    Good luck!

    ResponElimina
  6. Bé, les Betty's ha d'estar a punt d'iniciar la que ha de ser l'aventura.

    Quins nervis, quina emoció, de ben segur.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina