Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dissabte, d’abril 10, 2010


Ep nois, acabo de veure a la web de crank brothers que han tret les llantes cobalt en versió 29". Com que fins ara no hi eren en aquesta mida no us havia comentat res sobre les meves llantes però ara que hi son us vull explicar la meva experiència amb les iodine de 26" que son la versió enduro mentre que les cobalt son la versió rally.


La veritat es que jo ja estava content amb les meves crossmax st i la trencada de un radi va ser la excusa per fer un canvi que en principi el veia mes cosmètic que res.


Després de haver-hi fet prop de 700 Kms. he de dir (sempre segons les meves percepcions) que es un canvi radical respecte a les anteriors llantes.


La bicicleta ha canviat molt i a millor. L'aspecte cosmètic es important però on es nota mes el canvi es en la conducció, tant en pujades com en baixades.


Lo primer que notes es que son molt, molt rígides. Això ja ho vaig explicar en les primeres impressions però es que ara, després de uns quants kms. ho confirmo que no era efecte placebo. No flexen res de res, ni lateralment ni verticalment. Si portes la bicicleta una mica rígida notes cada oscil·lació del terreny. Poder resta comoditat però per absorbir el terreny ja hi ha les suspensions. Lo important al baixar es que quan traces la corba no tinc aquella sensació que a vegades la roda de davant semblava que perdia tracció i anava a lliscar. Lo mateix al eix del darrera.


A les pujades, crec que deuen ser els 6 trinquets, fan que la mes mínima insinuació de moure la biela es transmeti al terra, ja no a la roda. Et dona una sensació de tracció total i que no es perd res entre el pedal i la roda.


Res, que nomes confirmar lo que ja vaig explicar i que les recomano totalment. A mi m'han canviat les sensacions que hem transmet-eia la bicicleta i ara baixo molt, molt mes segur i en tot tipus de terreny: pista amb pedra solta, pedra agafada, senderó, …


Ara que ja estan disponibles en 29", serà un bon complement als vostres dracs ja que en les de 29 es molt important la rigidesa de la llanta.


Les podeu veure a aquí


Records,



3 comentaris:

  1. Esjesj, molt interessant.. agafo nota!

    Ara falta que sapiguem fins a quin punt son de rígides aquestes Cobalt 29" respecte a les teves Iodine 26" perque esta clar que les primeres son unes ral.ly 29" i les segones unes enduro 26" i per tant hi ha una diferencia de dimensions i de concepte d'us...

    ResponElimina
  2. Jo a unes 29" d'aquesta marca no hi seria en cap cas indiferent.

    Ja vaig comentar que per a la Yeti ASR-SL negre, les Crank Brothers negres per a mi va ser una opció valorada i molt.

    Molt interessants les aportacions de la millora que aporta aquest component a la Ibis, fent referència a la rigidesa.

    He de dir però que jo estic molt satisfet de les rodes Shimano XT de 29", i de les Shimano XTR de 26", per a nosaltres, són una referència.

    Però com molt bé diu en esjesj, l'aspecte de les Crank Brothers és galàctic, són impactats, no pas així les Shimano XT, que són espartanes, espartanes.

    ResponElimina
  3. Molt bona aportació Esjesj, jo la Ibis Blanca, anb les llantes blaves...m'impressiona, si a més millores el comportament, res a dir !!!!

    ResponElimina