Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dissabte, de novembre 12, 2011

Fruita: USA MTB vs EUROPE MTB

Un vídeo el darrer d'en Xavi que aporta molta informació sobre el MTB actual als USA.

Entre molta informació,  que bé que s'ho passen pedalant i quin lloc per pedalar, quins corriols, entenem perquè hi vull anar?

Ara bé, el què em deixa realment aturat és que aquest és un vídeo promocional de Yeti, és l'ASR 7?, o una bike similar de la marca, us heu fixat com són els trams?, vull dir que nosaltres no tenim llocs com aquests per pedalar, sempre de tendència baixadora, pel fet de ser pujats amb un taxi-bikes. I això canvia la perspectiva de la concepció de les bikes.

La tendència de les suspensions del darrera de les bikes americanes, pel tipus de MTB cap a on van els biker dels USA, cal anar molt alerta perquè el tipus de pedalada que fan és aquest o molt similar, és a dir bikes amb suspensions molt actives a on l'eficiència de pedalada cerca el comportament moto, no el comportament bike,  i podrem dir, home aquest vídeo no és representatiu, la contesta,  si Fruita no és representatiu, cal tenir present que Fruita és a on no es pot deixar d'anar, la Meca del MTB a USA, o una d'elles, quin és el representatiu?

Que què vull dir, quan dic "el comportament moto, no el comportament bike"?, que a un circuit com aquest la tracció, l'element que fa que la bike es mogui és aliè al biker, o quasi, més similar a una moto que tracciona via el motor de combustió vull dir, aleshores el concepte de base que mou la construcció d'aquestes bikes varia substancialment, perquè entre d'altres coses, les bikes lentament són més pesades, pipa cònica, eixos de 15 mm. forquilles per tant menys lleugeres, molt i molt rígides, suspensions de barra 32 mm. mínim, anant a 34 mm.

És una tendència, una marcada tendència per aconseguir bikes divertides, més que eficients, i això, cercar aquesta bike més moto, amb una absorció més tipus moto de cross, no d'enduro, fa que siguin molt "tragones", sí, i que pedalin bé, si no si no pedalessin bé,  és evident que no es podria sortir amb elles, seria quelcom llunyà però propers també per concepte a voler pedalar amb una moto amb pedals, però a on l'objectiu no és màxima eficiència de pedalada, si no un equilibri absorció/eficiència de pedalada molt decantat cap al primer, pel fet de que els circuits són aquests.

Bikes per pedalar, sí, però a aquest tipus de pedalada com els dels vídeos, no són les bikes per pedalar per on anem els bikers d'aquí.

Curiós, molt curiós, interessant també, per això entre moltes la Mach 4 no es ven  a USA i és lider de vendes de la marca a Europa, perquè pedala molt i molt bé, prioritza eficiència a absorció, tot i ser "tragona" no és una Mach 5. Per això surt la nova 5.7, en lloc de la Mach 5, i tant que sí perquè el mercat USA és el què els hi demana.

Si nosaltres ens adaptarem, o si ja ho han fet els bikers europeus, "ja ho estem fent", ja és una qüestió que queda per les estadístiques dels professionals, però diguin el que diguin aquestes, el fet és que aquestes bikes, del 2007 cap a aquí, lentament estan evolucionant cap a bikes tipus la Mach 5,7 o l'ASR Seven.

MTB, MTB, MTB.

2 comentaris:

  1. Marcal, quina rao que tens, es un video que explica molt be la diferencia entre el MTB als dos costats de l'Atlantic, on com dius, bikes tipus "rally" no son no molt menys top sales.

    Aquest pais te diferenciacions molt clares, entre d'altres que per fer aquest tipus de MTB has d'anar fins a Colorado, Utah...i aixo ho condiciona tot.

    Decididament fare una serie relativa a aixo, crec que val la pena

    ResponElimina
  2. Jo penso que prefereixo la proposta USA, els motius en el meu cas requereixen d'una exposició llarga, que miraré d'explicar al Blog si m'hi veig animat, és que té un costat personal.

    Però sí, una 5,7, una Seven, una Enduro, la ML-8, Genius LT, són bikes amb les que hi penso i m'agrada la imatge pedalant amb elles, també ho és que la l'experiència Ibis no va ser bona, i no per la trencadissa únicament, si no pel tipus de bike 73º/69º, ST/pipa, i em frena fer més camí amb aquest tipus de bike.

    Amb bikes de test com als USA segur que tindria una opció, a aquí sense aquesta proposta de TEST, per a mi impossible, no compraré més bikes si no puc primer rodar-hi sense compromís.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina