Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimecres, de novembre 23, 2011

Belt Drive Calculator.


Pel 2.1.


Pel 2.3.

Baina de 447 mm. He estat pensant que no vindria de 3 mm. però ara venint de fer la nocturna penso diferent, sí que ve de 3 mm.

Ja posaré crònica d'aquest aspecte.

MTB, MTB, MTB.

2 comentaris:

  1. Marçal... estic pensant amb això de la distància, i sino t'ensurts potser et pot ajudar algú que vingui del món de la moto. D'aquestes Harleys o dels variadors dels scoters. I sempre tens els tensors per acabar de cuadrar, no? Pensa que 1 mm de desplaçament es converteix en 2mm de possible error de càlcul. I s'estira amb el pas de Km com les cadenes? Si és així no pots tirar llarg....
    Una abraçada
    Oriol

    ResponElimina
  2. Jo penso que la corretja com les de les distribucions dels motors inicialment, vull dir després d'uns quilòmetres s'anirà estirant, i a la bike no hi ha un tensor automàtic, així que poc o molt caldrà controlar que la tensió sigui la correcta.

    El que passa és que la de 115T. que entenc que ve a ser com els passos de les cadenes, aquí fa referència al dentat interior de la corretja, és a dir 115 dents, és per a baines de de 447 mm. la de 118 dents per a 464 mm.

    La primera queda curta per 3 mm. la segona queda 5 mm. per sota del màxim de l'allargada de la baina, vull dir que la podria tensar 5 mm.

    Si vull la de 455 mm. que penso és la ideal, he d'anar amb un plat de 46 dents i un pinyó de 32 dents, la corretja en aquest cas té 122 dents.

    Tinc ara una informació més que em deixa preocupat, el quadre és nou, estava muntat sense tensors, amb un DT240 Single Speed amb torniols no amb una tanca de roda convencional de 9 mm. i no portava els tensors, i els tensors que m'ha enviat l'Ethan de Maverick Bikes tenen un a marca curiosa, i el quadre també, aquest últim a la puntera o bé molt propera als 450 mm. justíssima al mínim, i una segona marca que està al límit dels 470 mm.

    Deducció, al sr. de Maverick li va passar el mateix que estic exposant que em passarà a mi. Ell a diferència de nosaltres té les corretges que vol, pel fet que Maverick i Spot Brand és del mateix grup.

    Curiosament l'Ethan no està massa col.laborador en aquest aspecte del Belt Drive, el motiu no sé quin pot ser, però ara per ara hauré de posar-me en contacte amb la fàbrica Spot Brand. Ell la va muntar amb cadena no amb corretja, curiós aquest detall, i no per un tema de pressupost, ell la va muntar amb bieles XTR anteriors al 2003, unes clàssiques per a Single Speed amb un eix que val un ull de la cara cada cop que l'has de canviar, però que tenen aquestes bieles un punt fort, no tenen braços a on fixar el plat si no un estriat circular a l'alçada de l'eix a on hi encaixes el plat, és a dir el plat pot ser molt petit pel fet de no estar limitat pels braços, com sí passa amb les versions posteriors de Shimano XTR.

    Spot Brand serà el camí de consulta avui.

    Gràcies pel teu consell.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina