Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimecres, de novembre 23, 2011

Belt Drive a la Longboard.

Maca aquesta instrucció.

"Belt Installation and Take Up: To allow for belt installation and tensioning, adjustment in the chainstay length or “Center Distance” is required. If only one ratio is desired for the application, a minimum range of movement of 12mm is needed – 10mm shorter than nominal for installation room, and 2mm longer than nominal for tolerance take-up"


El tema Belt Drive té el seu què, vull dir que en primer terme no pots decidir-te per un 32x20 o un 32x21 o similar, sempre porta corona i pinyó de més dents que la transmissió convencional.


És a dir primer has de recalcular l'equivalent a un 32x23, per posar un exemple, això ho fa calculant la relació entre el pinyó i el plat, per després amb aquest rati proposar-te què posarien ells. 


La realitat és que no tenen el 32x24, curiós, però no el tenen, així que he passat al 32x23, que sí que el puc agafar, però seguidament un cop li esmento al calculador que vull l'opció més avançada de càcul, a on demana l'allargada de la biela i de la baina, fins aquí bé, també et demana el diàmetre del pneumàtic i no pots posar la mida en mil.límetres si no les opcions que et proposa ell, per a 29er dues opcions, 2.1(Development: 3.29 (m), Gear Inches: 41.217 (in), Gain Ratio: 2.99) i 2.3(3.34 (m), Gear Inches: 41.902 (in), Gain Ratio: 3.04 ), i punt,  i et diu 115 T, vas a la selecció concreta del model de corretja i la de 115 T. val per a una baina de 447 mm. la meva fa mínim 450 mm. i si vas a la de 118 mm. val per una baina de 465 mm. el topall de la meva és de 470 mm. jo diria que per a la primera no val, i  massa just per a 465 mm. si la corretja es dóna, que es donarà, segur, si el topall de tensió és 470 mm. quedaré curt de tensió, per això he posat el text de dalt, perquè entenc que "la clau està ficada al pany,  però jo no sé si ha de girar a la dreta o a l'esquerra", és un dir, mtb, mtb, mtb.




Com podeu veure preparats pels Iphones. 


Si vull una corretja per a una baina de 455 mm. la ideal, per poder tensar correctament la corretja,  he d'anar amb un plat de 46 i un pinyó de 32, sí, sí heu sentit bé, una corona de 46 dents, es veuria més gran el plat que el quadre. 

No faig encara el pas, perquè quelcom m'estic deixant, segur, i un cop tinguem el Belt Drive a casa, ha d'anar bé, o ha d'anar bé.

MTB, MTB, MTB. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada