Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

divendres, de gener 07, 2011

Els eternament oblidats. Estiraments i MTB.



Sembla impossible que sabent els beneficis d'un bon escalfament se'ns oblidi cada vegada que sortim, o li dediquem un temps tranquilitzaconsciencies que no serveix de res.

Donc la meva feina es recordar aquests beneficis i fer l'intent de seduir-vos tant com pugui per a que mes endavant quant els vostres musculs es facin vellets pogueu dir-me gracies.

Aixi doncs, haureu d'empassar-vos el sermo.

Penso que tant important es el refredament com l'escalfament, ja que els musculs treballen a compressio i necessiten relaxar-se per a tornar al seu estat natural, mai es pot baixar de la bici i donar la sortida per acabada, es una inversio en salut desastrosa, que amb els anys passa factura sens dubte.

Donc cal fer estiraments perque:

Redueix la tensio muscular, proporcionant un efecte de relaxacio.

Favoreix la coordinacio permitint un moviment lliure i mes facil.

Posen en estat d'alerta als musculs per a que reaccionin sense lesionar-se davant de moviments bruscs, i sobresol.licitacions de forca, sobretot en sortides que requereixen molta forca explosiva mes que resistencia. (Grans desnivells).

Afavoreix la circulacio al crear certa vasodilatacio

Evitem la rigidesa muscular que crea esports com MTB, i ens fa una musculatura mes elastica.



Hi han varies teories que durant els anys han circulat entre els fisioterapeutes d'arreu sobre els estiraments d'abans i els de despres de sortir. Us ho posare ben facil per no tenir excuses possibles. Ho farem aixi:

Aguantarem l'estirament 20 segons d'una forma suau, sense dolor, i sense rebots.Si sentim dolor retrocedirem uns centimetres l'estirament fins que sigui comode, aixi ho farem dues vegades cadascun, i dues mes arribant mes al limit del recorregut del moviment pero sempre sense dolor , en total 4 cadascun.


Tambe es important el ritme de la respiracio, agafarem aire abans de comencar i mentre estirem el deixarem anar.No contingueu mai la respiracio mentre estireu, estarieu limitant l'aportacio d'oxigen als vostres musculs.

Estaria molt i molt be, si prenguessiu consciencia que no nomes fem servir les cames a sobre d'una bicicleta, i que desde els musculs de les cervicals fins els flexors del dit gros del peu estan treballant per a dur a terme experiencies inolvidables a sobre de les dues rodes. Donem-els-hi la possibilitat de fer-ho durant molt anys, al cap i a la fi ells son els unics responsables de que sigueu uns" bikers" de primera.

Aixi doncs a l'encapcalament hi teniu una mostra dels musculs principals i imprescindibles d'estirar abans i despres de les sortides o curses.

Podeu confiar en l'origen d'aquests estiraments, provenen d'un dels millors fisioterapeutes del mon, Henry Neiger, professor i amic meu, desgraciadament mort en accident de moto. Per si us animeu, podeu comprar la seva biblia d'estiraments , s'anomena "Estirandose". Es un llibre primet i molt grafic, de fet fa 18 o 19 anys que es va editar i no s'ha deixat de vendre sense parar.

Els primers dies us fara molta mandra, haureu d'agafar la fulla , oblidareu les sequencies, ...etc pero l'objectiu es memoritzar per repeticions els moviments, de tal manera que el vostre cos us demani fer-ho i els feu sense pensar-hi per automatisme.

Aixi ho espero, i aixi sera!

7 comentaris:

  1. 10/10, tot dit.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  2. Such a small thing yet so very important. I will try to do this more often.

    Many thanks for sharing this with us.

    ResponElimina
  3. Des de que la meva bike és la Vicious The Motivator SS que els estiraments són moneda de canvi de la meva rutina.

    Fins i tot he posat en marxa el projecte de mirar d'aconseguir utilitzar el Compex de la MRG per a millorar la recuperació després de les jornades de MTB com la de dissabte, tot i que he de dir que miro l'aparell i fins avui, demà no ho sé, és a sobre de la taula, quiet, sense ús. Ara però ja tenim fins i tot, el cable Mi-Sensor que no teníem.

    Els estiraments abans i després de cada aventura, la taula complerta, com s'han de fer, el reforç muscular, la taula complerta, com s'ha de fer, la recuperació post esforç amb el Compex, la taula complerta i també com s'ha de fer, així com la pèrdua de pes, són camí de millora per a properes aventures.

    Vull dir que per a mi són si puc fer que formin part del meu codi genètic una eina imprescindible per a la millora del meu rendiment a dalt de la bike, que no persegueix res més que les sensacions a dalt de la bike en jornades maratonianes siguin cada vegada més bones.

    I per això em cal l'ajuda de l'Alba, per a mi un puntal per aconseguir portar-ho a terme.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  4. Quin honor, crec que haura valgut la pena Marcal. Si voleu que us doni un cop de ma amb el Compex nomes m'ho has de dir, jo en venia quan treballava a Manresa. De fet conec un comercial que us podria ajudar en cas de dubtes. Hi han fires de Compex a Barcelona molt interessants amb tallers per aprendre'n. Endavant, i bona feina!

    ResponElimina
  5. L'honor és nostre, Alba la teva arribada a aquest espai és símptoma de molt bona salut pel que fa referència a pluralitat.

    Per a mi ja pots preparar una intervenció sobre recuperació post esforç.

    Nosaltres tenim el Compex "Mi-fitness trainer" amb el cable Mi-sensor. Fa uns dos anys que el tenim i està nou per estrenar a la caixa, ens fa molt de respecte. Crec que està prou bé bàsicament perquè "va venir a nosaltres" a cost zero, però el veig i penso "un altre dia serà el dia"

    Un guió de l'ordre a seguir estaria més que bé.

    Però també és cert que qui sóc jo per determinar res a qui més coneixement té a aquest espai sobre aquest aspecte.

    Tota aportació en aquesta línia seria de molta utilitat.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  6. Marcal, has deixat anar una frase que mereix tota la meva atencio: la perdua de pes, crec que es mes urgent saber com has de perdre pes que no el compex, teniu orientacio dietetica apropiada al esforc que feu? tema perilos si es fa sense. Una descompensacio nutricional et donara mes problemes que una ruptura fibrilar, ull!
    Si vols el proper l'encamino per aqui!

    ResponElimina
  7. Ho veig perfecte.

    Una intervenció sobre aspectes nutricionals és molt interessant. És més, no una no, les que tu pensis que cal fer.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina