Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dijous, de març 18, 2010

Aiguafreda-Pla de la Calma, hivern 2.010.

És la ruta d'ahir, i com que anar al Pla de la Calma des d'Aiguafreda és un clàssic entre els clàssics, que millor que celebrar l'arribada de la Vicous Cycles The Motivator SS. Quina satisfacció la de rodar per aquest entorn amb la Vicious.


Una prova de foc un altre cop per la SS, per no dir directament, per a mi. Des dels primers minuts la pujada, ja em va indicar clarament que la sortida seria dura, dura de veritat. Quina exigència, quina pujada, més sacrificada encara que la de Falgars d'en Bas, els darrers metres abans d'arribar a les zones menys costerudes, hi vaig arribar amb el motor en zona vermella, o això em va semblar.


Després al pla que porta al Brull, millor, molt millor, amb visita sempre obligada al dolmen i al mirador.




Després d'aquest tram la neu ja va fer acte de presència, seria el primer indici del que ens preparava el Pla de la Calma per l'estrena oficial de la Vicious.


De fet, la ruta del cap de setmana ja feia preveure que rodar pel Pla de la Calma seria un dia de rodar per la neu, però també nosaltres per evitar que la sortida deixés de ser rodadora, sempre vàrem escollir les zones menys obagues.



I finalment arribada al Brull, on no vàrem poder fer un entrepà perquè el restaurant estava tancat, així que decidim seguir ruta per carretera fins a Coll Formic, on ja fem un bon àpat entaulats de forma seriosa.

Direcció a Tagamanent, objectiu que no va ser assolit perquè la neu va deixar finalment el camí inciclable, i la Betty i jo el dissabte ja en vàrem tenir prou de neu per aquesta setmana.


Una sortida de tres genets, de tres Dracs, dos dels Dracs molt, però que molt clàssics.


I una Yeti-Betty que marca la distància i la direcció cap a on hem d'anar.


La Moots pel seu color titani amb les lletres de Moots amb aquest blanc nuclear, semblava que es fondria entre l'espai que l'envoltava, i la Vicious entre les seves flors blanques com la neu, i el seu blau com el cel el mateix, crec que bona part de l'esperit d'aquests dos Dracs és encara al Pla de la Calma, de ben segur.






Baixada per les canteres, llarga, però llarga de veritat, amb molt de gel a les zones obagues, una baixada que repetirem, quina sensació més bona, en veure com el dia ens acompanya d'allò més, amb una temperatura perfecte per a rodar, però perfecte.






En arribar a Aiguafreda, tocades les cinc de la tarda, en Colorado va ordenar "neteja general" de les bikes, i jo vaig obeir, la Betty en cap cas, i sobre la neteja, en el meu cas va ser de les SIDI Dragon, no pas de la Vicious.


Una jornada de MTB, on la Betty i jo anàvem d'hivern i en Colorado de cintura a munt anava d'hivern i de cintura avall de ple estiu.

Eines les de sempre, alimentació, macarrons, vedella amb bolets, crema catalana, cafè amb llet, i per veure gasosa i vi de la casa, més el bidó d'aigua de 750 ml. omplert dos cops, en primer terme a Aiguafreda, i després a la pujada a Coll Formic.

Quilòmetres totals 40 tocats, i desnivell per sota dels 800 m. +, dades aquestes aproximades.

MTB, MTB, MTB.

7 comentaris:

  1. No sé com dir-ho, no tinc paraules, bé, si que en tinc una!

    EM XANA!

    ResponElimina
  2. Atenció, pregunta: la foto del dolmen, es el que hi ha al Collet de la Costa tot pujant d'Aiguafreda de Dalt direcció el Brull..? ho pregunto per situar-me perquè per aquella zona hi han mes dòlmens...
    Molt bona ruta, i deu-ni-do! pujar per aquí amb una SS 32x19...

    ResponElimina
  3. Trail, jo he pensat el mateix....pujar a La Calma amb la 29" SS...buff, quina experiencia !!!!

    ResponElimina
  4. He de dir, que els primers minuts són durs, costa quan vens d'una bike de 26" amb 3x9, i on la marxa més curta és un 26-34. Ara amb una 29", i un 1x1, on la marxa més curta és un 10% més llarga encara que el 32-19, comparativament amb la 26", aquests detalls fan que hi pensis puntualment, als primers minuts de rodar amb la 29".

    Passats els primers minuts, et concentres amb escalar i la resta deixa de ser automàticament.

    Això sí, la zona de més pendent, escalant cap al Brull, certament va ser dur, però mal de veritat, els darrers cinc metres de la pujada, però quins cinc metres!!!.

    El 29" amb 3x9 és una opció, el 29" amb SS és un extrem, certament.

    ResponElimina
  5. Tr@il és la pujada pel cementiri, no sé el nom concret.

    ResponElimina
  6. Cal destacar la simpatía desbordant dels suissos,no se si son tontos o son sords...pensó que es lo primer!

    ResponElimina
  7. Curiós, si bé és cert que a Coll Formic hi havia un grup de ciclistes suïssos de carretera, i que en anar a veure les seves bikes, no ens van tornar mai la salutació, també ho és que amb la Betty, curiosament sí que van estar atents.

    Fet que demostra que no són "tontos", però que no aclareix si són sords, però sí que no són cecs.

    ResponElimina