Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimecres, de març 09, 2011

Expectatives=realitats, mtb, mtb, mtb.

A casa sí.

Als darrers anys cada cop que ens mantenim ferms a fer un recorregut acabem fent el camí que teníem previst fer.

S'exposa un calendari amb noms i cognoms, mires de recordar dia sí dia també el que vas decidir fa uns mesos, i en cap cas modifiques aquestes fites, un any no és res, millor proposar canvis un cop tanquis el que està en curs, o posar-los a sobre de la taula, o deixar-los per posar a sobre de la taula quan proposis les fites del proper any.

Sempre ho fem així i el dia a dia passats els mesos difereix molt poc del com fa mesos havíem proposat de com volíem que fossin els dies que vivim avui.

Poden passar fets excepcionals, que provocaran canvis excepcionals, però un cop passen aquests perquè sempre passen, tornem al recorregut exposat inicialment. Un cop arranquem un any, no acceptem canvis significatius, el que dèiem, "un any passa volant, una nova proposta trencadora queda pel proper any".

La de sota decidit està des del 2010 que mirarem de que no sigui més, i decididament ja hi estem posant remei.

Dic això pel fet de que la meva única fita des de l'arrencada d'any fins a final d'abril és participar als 100 Km. Camins de les Guilleries amb 29", SS i 100% rígida.

El per què és senzill, perquè seran unes Guilleries molt diferents, perquè aquesta proposta m'ha obligat als darrers mesos, pel fet de decidir que si ha de ser, serà amb SS i 29" rígida, portant a terme les conclusions tretes de les 24Ore, una serie de punts que aconseguir-los implica poder rodar més ràpid i al mateix temps més relaxat, sense haver de passar de viure la bike per gaudir de cada sortida com ara a haver de sortir obligadament a entrenar, a mi aquesta darrera possibilitat no em motiva gens.

"Sortir molt sense planificació detallada obligada, ", respectant evitar de provocar sobre càrregues sempre, amb constància, i tant, però pel fet de que si ho fem així les sortides siguin les que siguin són un gaudir a cada minut.

No surto per millorar cap posició a una cursa com les Guilleries, el millorar una posició ve en funció de com he gaudit durant el transcurs de l'any sortint entre corriols, passant les estones més bones pedalant, també assentats al voltan d'una taula compartint idees, projectes de bike, somnis que vols que deixin de ser-ho per passar a ser realitats. És si es dóna el cas i sóc a l'arribada, que un cop poso peu que puc pensar com ha anat el resultat, perquè mentre dura la cursa, el que penso és que el que veig, a bikers experimentats aturar-se ara sí ara també, com us ho dic, "bikers d'un nivell molt però que molt superior al meu", em fa pensar que en uns instants també puc arribar a fer el mateix i posar a peu i plegar. Crec que a una cursa com aquesta pots pensar això, jo no ho he pensat mai, sempre he pensat que he de començar i acabar.

En aquesta línia sí tindré Guilleries 2011 amb 29" i SS, rígida.

Puc sortir els mateixos dies, gaudint, de cada sortida per Amer, per Cadaqués, pels volants de casa, sí, puc millorar com he estat treballant des dels inicis del 2010 la millora del to dels grups musculars, fent referència a les dinàmiques de les recuperacions post esforç, en cap cas de mirar de potenciar, si no de millorar únicament la recuperació d'aquests, i puc com estic fent, baixar un 8% el meu pes entre greixos i en menor grau de massa muscular, del pes que tenia a les 24Ore, i en darrer terme com miro de fer, i això serà un interrogant fins que no porti els primers 40 km. de les Guillleries, puc mirar de que les fibres musculars tinguin una component de més qualitat, vull dir que amb aquest canvi del 2x9, 26" doble suspensió al 1x1, 29" rígida, és evident que una pèrdua de pes del 8% he de mirar que siguin bàsicament de greixos, però que si també ho són de massa muscular ho sigui tinguen la compensació de la millora de la qualitat de les fibres musculars, millorant per una cura important amb la recuperació post esforç i afavorint el rendiment d'aquestes pel sol fet de que pesant menys, aconseguint fer-ho molt lentament, fa un any tocat que perdo pes lentament, implica rodar molt més ràpid i més relaxat.

Però puc fer tot això i no participar-hi si les sensacions no són les que han de ser.

També és veritat que si aquests petits detalls els estic portant a terme dia darrera dia des de fa mesos, les sensacions a les prèvies normalment són bones.

Quina més bona sensació al quilòmetre, crec recordar que al 20.

A les Guilleries, a partir del quilòmetre 20 jo ja sé a on sóc, si estic o ben preparat o molt ben preparat. Això vol dir en el primer cas, anar notablement petat a partir del Km. 50 o en el segon cas a partir del Km. 70, que sembla que no sigui una gran diferència però quan parles de les Guilleries, patir menys temps, durant 20 Km. és per a mi una gran millora, "no patir, anant bé, a les Guilleries" no està contemplat a la meva foto de com serà aquesta edició 2011, bàsicament perquè tinc clar quin és el meu nivell.

Les sensacions a la darrera imatge, si aconsegueixo coronar la meva participació a les Guilleries hauria de ser aquesta, el que sí que serà segur és que si aconsegueixo finalitzar-les una cosa és certa, de la foto el que hi mancaran són 6 Kg. menys, que d'entrada no els hauré d'arrosssegar durant com a mínim deu hores, que pot semblar poc però són 4 ampolles de 1,5 litres d'aigua les que al Roc Marathon vaig arrossegar i que si les Guilleries fossin avui ja no les hauria de portar a sobre.

D'aquí a set setmanes segurament estaré un xic per sota de les 5 ampolles de 1,5 litres, fet que em fa ser més obtimista de cara a poder afrontar la cursa amb la SS.

Bé , són pensaments a dia nou de març uns dos mesos abans de la que ha de ser la primera gran cita del mtb per a mi del 2011.

MTB, MTB, MTB.

3 comentaris:

  1. Marcal, quasi mai llegeixo les vostres entrades a no ser que facin referencia a quelcom relacionat amb la fisioterapia. Pero avui ho he fet ja que de reull m'ha semblat veure paraules del meu terriotori.

    Penso que aquest nivell que esteu tenint tant tecnic com de forma fisica requereix d'una supervisio acurada d'un professional de la salut, ja que no es pot gestionar personalment una perdua de pes lligada a un entrenament d'aquest nivell. Seria molt important per el futur de la vostra salut que el cami que esculliu per a predre pes sigui el mes equilibrat possible, sou gent de seny, i se que ho feu, pero el blog el llegeix molta gent i penso que seria important que si s'animen a perdre pes, cosaque em sembla ideal, si els sobra, ho facin d'una forma segura i garantitzant tots els nutrients necessaris en la seva dieta.

    Per altra banda, i suposo que n'estas informat, una forma per a perdre pes i no baixar ni un gram de massa muscular es basar la teva dieta en un tant per cent elevadissim de proteina, aproximadament 90gr al dia. D'aquesta forma perds greix i a la vegada aumentes la teva massa muscular, i si a sobre cuides les teves fibres a nivell de recuperacio per a que no es lesionin ...bingo. Mai tonificaras en un programa de recuperacio post esforc, l'unic i molt important que fas, es relaxar-les per tal de evitar les famoses ruptures fibrilars, tendinitis i les maleides sobrecarregues.
    Tonifica disfrutant, es el millor cami.
    No pareu!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Alba, és llegir-te i pensar, "com seran les Guilleries del 2011, per sota del 70 Kg. rodat, amb un darrer any amb una millora notable de l'elasticitat, amb una bona millor dieta alimentaria", bé d'aquí a res ho tindrem clar.

    MTB, MTB, MTB.

    Per celebrar tan bones realitats i encisadors propòsits, vaig a prendre una copa de vi Vinya Selva de Mar 2004, i no és broma.

    ResponElimina
  3. Continuem treballant perquè aquesta fita marcada des d'inici d'any pugui ser. 100km Camins de les Guilleries amb 29"SS rígid, fa posar la pell de gallina, serà un plaer, un any més ser-hi, control darrera control per veure com gaudeixes patint. Recorda l'any 2009, com sota la pluja vas arribar a tots els avituallaments sencer i animat, cansat sí, però sencer també. Ja estic nerviosa!

    ResponElimina