Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dijous, d’octubre 21, 2010

"El aluminio para las Ventanas"

Avui he tingut l´oportunitat de probar una bici duna marca de referència dintre de la història del MTB.Ventana...tot un clàssic.Bicis fetes a mà a USA, concretament a Rancho Cordova (California).Es tracta d´una petita "empresa" en la que hi treballen quatre persones: una persona encarregada de tallar els tubs, una persona encarregada de soldar (Sherwood Gibson  es el propietari de la marca), una encarregada de pintar els cuadros i una persona que s´encarrega de les comandes factures i envios. La seva bici més representativa es la (Ventana el Saltamontes), una bici doble de 100mm de recorregut escollida com la millor bici de doble suspensió de rally en els anys 2005, 2006 i 2007 per la prestigiosa revista americana MTBR (penseu que durant aquests anys ja existien Epic, Blur, Scalpel,etc...)
Avui ha tocat el torn a "El Padrino" , el cuadro rígid 29er de la marca.Ventana es caracteritza per la utilizació única i exclusivament de l´alumini per a la construcció dels seus cuadros, un material ideal per a la fabricació de bicis de doble suspensió, pero per un cuadro rígid...potser es manca de costum pero aquesta bici m´ha castigat molt físicament, no absorveix res de res!.De fet, ahir al vespre al arribar a casa tot tornant de recollir la bici vaig ajustar-la al meu gust: substituir la tija d´alumini per la meva Moots de titani, inflar els pneumàtics (estàven molt baixos),substituir els pedals XTR pels meus Crank Brothers i col.locar el manillar i les manetes de fre en la posició correcte. El fet de substituir la tija d´alumini per la de titani es fruit de que en el petit trajecte fins a casa ja vaig notar que aquesta bici era massa "dura", amb la tija de Ti he aconseguit guanyar una mica de comoditat.
Els acabats i detalls pero de les soldadures son excelents, la geometría perfecte (la bici porta muntada una Fox de 80mm), frens XT,etc...

Així que ja ho sabeu: "El aluminio para las "Ventana" s"!

12 comentaris:

  1. Colorado, una marca que té un servei post venda impecable, molt millor que totes les marques amb les que has contactat darrerament, del nivell de Niner que també està siguen una referència en aquest aspecte, fa pensar que una Ventana és una candidata a ser "la bike" i que sigui aquest el pensament que et ve al cap un cop contactes amb l'importador-distribuidor i veus el servei respecte a la resta de competència de fabricants minoristes.

    Temes, els frens XT són de 160 o 180 mm. i frenen la bike quan toca?, la Fox de 80 mm. és suficient o queda curta?, tercer, els pneumàtics quins són i com han anat, vull dir que a mi els Hutchinson Python 2.0 Tubeless Ready em van bé però no com els Maxxis Monorail 2.1 Tubelees de 26", i en darrer terme, és una bike ràpida escalant, vull dir que siguen tant poc absorbent implica que cada pedalada sigui moviment d'avançament?.

    ResponElimina
  2. O sigui, en definitiva ens estàs dient que una 29er d'alumini cansa molt, i sort que has probat la Vicius que també ho és.
    Sort que portaves 80 mm al davant si no, ja no ens expliques res de res, directament ja ens dius que no val la pena.
    En canvi, si que la geometria és bona, això ja vol dir que la bike no va tant malament, si no que és incomòde per que cansa.
    A lo millor ens tenim de decidir per una de Ti o de carbó, jo crec que aquest és el camí.

    ResponElimina
  3. Els XT son de 160mm...es queden curts, de fet, he baixat una "trialera" (una pared completament vertical) i pensaba que aterraria al damunt de la Sagrada Família.També és cert que els neumàtic son lo pitjor que he probat mai seguits dels Kenda Small Block Eight.La Ventana porta un WTB Powder SL al davant i darrera un Nano (el Nano té un dibuix molt rodador pero patina...)El neumàtic del davant m´ha ensenyat quin es el seu límit a l´entrada de tres revolts molt tancats.Desde que porto els Monorail aquesta sensació no l´he tornat a tenir.
    Si que és cert que pedalar amb una 29er requereix tornar a aprender a anar amb bici.En cadascún dels revolts que feia giraba massa tard i quan reaccionaba ja estaba fora del camí...serà qüestió de practicar més!

    L´he trobat una bici lenta i pesada (pesa uns 12Kg), farregossa!

    ResponElimina
  4. XAMG...la Vicious es d´acer!!!

    Un dia vaig poder probar una Niner d´acer i a continuació una d´alumini.Per a mi, no hi ha color, la d´acer es dolça, la d´alumini es dura com una pedra.La Ventana encara es més dura que la Niner d´alumini, porta reforços per a tot arreu com si es tractés d´una bici de Dual Slalom...massa rígida.
    M´he cansat perque la bici pesa 12Kg i perque el fet de no absorvir res m´ha destrossat.
    La forquilla de 80mm se m´ha quedat curta.També el que passa es que vull baixar tant ràpid com ho faig amb la meva Moots, i això no es sempre posible.
    Si anés amb forquilla rígida acceptaria que haig d´anar més poc a poc a les baixades i punt.(El tema de portar forquilla rígida, tot i que té el seu rotllo, no entra dins dels meus plans)

    ResponElimina
  5. Titani o Carbono? Actualment, la única bici de 29er amb carbono que es pot comprar es la Niner.M´agrada molt, pero el tema de la garantía em tira enrera.Si pugués comprar una Specialized no dubtaria ni un minut, pero la Niner...

    A més, penso que una persona no pot trair els seus principis.Jo sóc de Titani, i el carbono...com que no!(Encara que sempre m´ha fet il.lusió tenir-ne una)

    ResponElimina
  6. Decidir la 29" i SS, no és, pel perfil dels que som a aquest espai una tasca fàcil.

    En aquests moments dos genets estan cercant la 29" i SS.

    Els de sempre podem dir, és veritat.

    I un genet més que quan faci el pas tots els que anem/irem amb 29" i SS ens quedarem en silenci o no.

    De fet poder compartir és el plaer més sensacional de que disposem sense haver de demanar permis, és per això que tenim aquest espai, oi?.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  7. M'he deixat de dir que el títol de la intervenció d'en Colorado té molta claror.

    Mtb, mtb. mtb.

    ResponElimina
  8. Colorado, una Specialized.....al cataleg ja hi ha dues 29", i la setmana pasada vaig veure la Stumpjumoer de carboni .... i es un pepino !!!!

    ResponElimina
  9. Per cert...jo pero, NINER SI !!!!

    ResponElimina
  10. Xavi, tu pots comprar una Specialized 29er, jo si la vull l´haig de demanar i potser si tinc sort m´arribarà a l´Abril del 2011!

    ResponElimina
  11. Qui ens anava a dir que quasi cinc anys després tindríem uan Ventana a The Great Escape MTB, i una FAT, OMG.

    ResponElimina