Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimarts, de maig 04, 2010

Trencadisses i novetats










Bon dia

Com ja sabeu els components de bici son cada vegada més sofisticats , lleugers i cars, però gairebé sempre pagant el peatge d'una fiabilitat dubtosa o un funcionament i muntatge molt delicat. Una vegada més l'hi ha tocat el torn a mon germà, amb la fissura de la magnífica i cara tija Thomson Masterpiece que porta muntada a la bici de carretera. Segurament es tracta d'un grau de "torque" excessiu aplicat, però no sempre tens a mà la clau dinamomètrica adient, sobre tot modificant la posició del seient sobre la marxa, a 80 Km de casa.

I, parlant de la clau dinamomètrica, encara estic a l'espera de rebre'n una que vaig demanar a Alemania i em va sortir defectuosa (a les dues o tres apretades, es va quedar completament bloquejada com una clau fixa). Al estar en garantia l'ha vaig haver de retornar (pagant jo els ports, es clar).

En fi, i per que veieu que no tot son penes i alegrar una mica el dia trist i pluviòs, us presento els magnífics, lleugers i potents frens Formula One M1 2010. Veureu, malgrat la poca precisió de la balança de la cuina, que la diferència de pes respecte als XT 4P es notòria (200gr), sense contar els discs, però incloent la "tornillería" i els adaptadors corresponents. Cal esmentar que torno als discs de 160mm, amb lo qual estalvio uns 40-50gr, el que fa que els meus càlculs previs es compleixen amb força exactitud.

Ahir, desprès de tallar l'excés de tub i purgar els vaig muntar a la Ibis. Els ajust i centrat-ge es molt més fàcil, prescindint de les clàssiques arandel.les. Cal esmentar que les manetes tenen un aspecte molt fràgil comparat amb les Shimano, degut al seu diminut disseny, però son molt anatòmiques i de bon tacte, amb torniols torx daurats. Les pinces son mes normals i la sensació es de robustesa amb uns sobredimensionats pistons de 24mm. i una tapa daurada que em va robar el cor. Els acabats son de 10 i ara nomes cal provar-los, quan deixi de ploure. Com podeu veure els he muntat amb torniols de Titani daurats, una troballa que reforça l'estètica i l'estalvi de pes. Ja us faré la crònica aviat.

I espero que la fiabilitat i funcionament estigui al nivell dels Shimano XT 4P, que ara reposen ben guardats a la capsa dels Formula amb la seva missió sobrada ment complida en el transcurs de 10 anys i passant per 4 bicis diferents sense cap problema ni tant sols una purgada o canvi de liquid, sols els canvis de pastilles i discs.

Una abraçada a tots de'n Fliper

1 comentari:

  1. Tema tija, espero que sigui per un par de força passat de voltes, perquè per a mi la tija Thomson Masterpiece és la referència pes/fiabilitat, encara tinc per estrenar la de 30,9 mm. per a la Superlight.

    Tema frens, ja ens posaràs les teves impressions.

    El conjunt de la Ibis, és matador, per robust i equilibrat.

    Un dia aprofitant que facis el manteniment de la forquilla ens has de posar el teu propi manual, confeccionat per tu.

    ResponElimina