Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dimecres, de maig 19, 2010

Dues converses i molta informació al cap.

És el que han estat, dues converses, de fet han estat moltes, però moltes.

Totes curiosament sobre opcions de 29", una línia de conversa amb un genet sobre una única opció, una 29" semi rígida SS i una segona conversa amb un segon genet sobre una 29" doble suspensió 3x9.

Els dos decidits a fer el pas a 29", pendents de respostes de tercers, per decidir què fer.

Les dues, magnífiques opcions com a 29", són alternatives oposades, com ho són una 3x9 i una SS.

Sorpreses agradables, com ho és el fet de que la SS a data d'avui serà la bike única, és que "si ho fas tot amb la SS, quin sentit té anar amb 3x9" i seguint amb aquest criteri la decisió camina directe cap a la que ha de ser la millor 29" i SS que he vist.

La doble, un clàssic entre els clàssics, però equipada com la SS, amb els millors components. Millors suspensions del mercat, dels millors frens, amb components tots de 10/10.

Dues bikes que són somnis en 26" de molt bikers i que són realitats de minories en 29".

De fet per aquests dos genets en cap cas són avui fets consolidats, per ser-ho cal que els dos dracs siguin al sac i ben lligats, però com us dic són a l'espera de respostes de tercers.

Jo quan parlo d'aquestes opcions veig moltes bikes, penso amb components, amb possibilitats i finalment sempre penso amb la meva Vicious.

Jo quan veig la SS semi rígida equipada visualitzo un Drac terrible, conqueridor de pujades, volador de baixades, una eina única, SS.

Jo quan veig la doble, penso amb un repte, perquè no conec cap genet amb una 29" doble suspensió.

Novetats tècniques per la doble, el nou Shimano 3x9/10V-36D, fet que fa que les diferències vers les 26" es redueixin i molt.

Fa uns mesos, que vaig guardant imatges de les millors bikes al 2010 per a mi. Segurament no són opcions per a un 99% de la majoria de bikers, però que són molt interessants des del meu punt de vista.

Pels acabats del seu quadre, per una estètica retro i un sistema que ara sí que funciona, no pels seus 3,2 Kg.:


Pel mateix sistema que la Turner, per ser compacte, per la possibilitat de poder demanar cada detall personalitzat al fabricant i perquè no, per ser una IF, però impossible de demanar perquè no es fabrica:


Per la seva diferenciació, pels seus acabats impecables, per la possibilitat com les IF de personalitzar cada tub, però impossible per haver deixat de fabricar bikes:



Per ser una 69 SS, amb un conjunt de components específic per aquest model de bike, per la seva forquilla de 100 mm. única i un preu de 2.000$ al seu dia, però també deixada de fabricar, en aquest cas fa uns anys:


Per la marca, pel lloc on és la fàbrica, pel vídeo que va posar en Colorado, per la Rocky que vaig tenir:


Si ha de ser de carboni, 29" i SS, és la bike:


Per la tradició del seu fabricant, per l'acabat de la seva pintura, per la seva geometria, per la seva simplicitat global i per coincidir l'ocasió de ser amb la meva necessitat, qualificada en aquest espai com la bike que "Fa un piló que la tenen i no la venen?", crec recordar que vaig llegir aquesta frase a aquest espai, la meva bike actual:


Pel concepte que cada dia m'grada més, com és el de fabricar una bike que té com a objectiu aconseguir amb la flexió dels seus tubs, competir amb les bikes de doble suspensió de 150 mm:


Per ser com la meva però 2x1:


Pel fet de que seria la meva bike per ser com és, que no sé molt bé què és:


Amb un quadre de menys de 2 Kg., amb un Fox RP23, no un Rock Shox, podria ser la bike:


Amb un quadre de 2,9 Kg. de ferro, amb una geometria atacadora, i una construcció espartana, seria de ben segur una bona bike per a mi:


Competidora de la Sultan de Turner, però que no té cap punt similar, bé sí, que totes dues van amb pivot virtual. La Intense, és un pas definitiu, després d'ella no hi ha recorregut, que no és cert, però és la meva sensació, el pes és però com amb la Turner una barrera difícil de superar:


Si no és una Vicious, aquesta seria una de les primeres candidates a ser la bike, és tant simple que fa mal al cor:


2,5 Kg. una geometria perfecta, simple, senzilla, eficient, dura com una pedra, exigent a les baixades, perfecte a les pujades, blanca i no taronja?¿?¿?. La bike en essència portada a la màxima expressió tecnològica pels seus components:


Si la veig de ben segur vindria cap a casa, crec que ha de ser una sensació, la sensació, una mica com quan miro l'acabat de la pintura de la Vicious, aquest cop però amb una bike on prima l'eficiència, no la simplicitat:


Què puc dir que no sigui positiu, lleugera, per sota dels 1,9 Kg. Yeti, àgil, ràpida, simple, no la que més, però simple i perquè no, per ser una marca de molta presència a casa:


Una ETS-X, no necessita ser, és per si sola, avui ja no es fabrica perquè prima que les bikes han de ser models nous. Aquesta bike avui, encara no ha estat superada, igualada sí, superada no.


No cal, no cal dir res més que és una Superlight feta 29", és així:


Una bike rígida no lleugera, sí mítica, sí generadora d'un somriure quan és a casa, amb una geometria de caça:


Ibis Mojo SL, 2,3 Kg. 140 mm. pivot virtual, la bike, un sol però, no pot portar bidó, però és tant maca, que no és un problema, per a mi, sí, però per les circumstàncies, per res més:


Quan la "fama", no és el que cerques i sí passar estones de pur MTB, una Superlight amb unes suspensions de 150-160 mm. una bike per a tot i que tot ho fa bé:


La Heckler amb pivot virtual, res més:


Concepte UK, bike robusta, compacta, amb forquilla de 130 mm. o superior, fins i tot de 160 mm. rígida, molt rígida del darrera, matadora en trams tècnics i revirats, voladora en trams ràpids de terrenys matadors, una caçadora de dobles distretes, perfecte per les terres del Nord:


La Superlight amb pivot virtual:


La Vicious sense opcions a res que no sigui SS:


La Blur XC però lleugera i 29":


Quan tens parents i no ho saps, però mires i veus que teniu la mateixa fisonomia, vull dir que és una Vicious o que la Vicious és com ella:


La torno a posar perquè aquesta bike tindrà recorregut a casa:


Pel fet de ser, pel fet de fer, per res més, MTB, MTB, MTB:


No cal que la meva exposició tingui un sentit plural, de fet no és important, sí que sigui el que per a mi és, bikes que poden ser la meva bike i que no ho seran, totes, perquè no té massa sentit, sí una mica però no massa, però que fan que el color del dia sigui sempre una mica més clar del que ja és.

MTB, MTB, MTB.

3 comentaris:

  1. Atenció al que no ens diu lagranevasio:
    I, es que diferents estudis, encara no contrastats, tot s'ha de dir, indiquen que el repetit us d'una 29" i en especial si és SS, pot provocar en el conductor d'aquesta bike una enfermetat similar a la sinositis aguda, amb la particularitat que en algunes ocasions ens trobem que no hi han indicis de febre. Cal posar el biker en quarentena inmediatament...

    ResponElimina
  2. Així estem, espero que no tinguis raó, però avui per avui estic aturat.

    Tres dies més a casa.

    Quines ganes de sortir a pedalar.

    Demà podia anar a fer la ruta del Cabrerès, avui a la tarda tenia proposta per sortir pel Maresme, ahir em vaig perdre una corriolada sensacional al Vallès Oriental, bé serà que ha de ser.

    Després d'un dia en vindrà un altre, quines ganes de sortir.

    ResponElimina
  3. Ja te rao en Quim, el 29" SS es malaltis....nomes has de veure la seleccion que has fet.

    Tindrem que comprar-te una 26 bona, no la SantaCruz aquella que mes val enviar-la als USA (ja et donare jo l'adreca bona on s'ha de remetre)....

    Una abracada forta a tots desde SC, avui un dia mes aturat....i jo tambe tinc ganes de sortir a rodar !!!!

    ResponElimina