Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

diumenge, de desembre 26, 2010

Test equip hivern. Part I.

Avui sí, avui he sortit a veure si he posat remei al fred a sobre de la bike.


El dia no ha començat així, en cap cas, he sortit de casa que el termòmetre marcava 12ºC.

Els primers quilòmetres els he fet amb el pensament de que portava dues setmanes apartat de la bike, però passats els deu primers quilòmetres ja m'he adonat que aquest descans ha fet que la meva forma a dalt de la bike sigui millor que la d'abans de l'aturada, quin ritme més bo escalant, quines sensacions més bones.

Després dels primers quilòmetres he començat a pujar de veritat i he de dir que el "gorro" Assos Stinger Hat amb la doble visera funciona a la perfecció, creia que seria un error, però la realitat és que la sensació és de que ni a la zona inicial on el fred no existia he tingut sensació de passar calor.

En conjunt l'equipament ha funcionat molt bé als primers quilòmetres, no perquè m'abrigués, 12ºC. no requereixen d'anar massa abrigat, si no a l'inrevés, que la sensació no ha estat de calor sufocant per anar massa abrigat, que diu molt en favor d'aquest equipament.

El dubte en veure això ha estat, "quan entri a la cara freda què passarà?".

I un cop he iniciat les grans pales, verticals de veritat i on poc a poc he deixat enrere les temperatures de dos dígits, per entrar a les properes als 5-7ºC, l'equip ha funcionat, no diré perfecte, sí, que ha funcionat.

El pantaló Pearl Izumi PRO Softshell Bibtights ,  els mitjons Endura Coolmax Stripe i les  botes Lake MX140Waterproof, el conjunt ha funcionat  de 10/10.

 
La bota va, va molt i molt bé, pujant la suor no s'acumula i això fa que baixant la sensació als peus sigui la millor, això mentre tinguis el cos calent.


El "gorro" una petita joia.


La jaqueta Mavic Espoir Jacket Winter, combinada amb la tèrmica Endura BaaBaa Merino de màniga llarga, si us hi fixeu la primera a la zona del pit no queda rapada, fet que provoca que a les zones fredes properes als 5ºC, al pit la sensació sigui de fredor, no dic d'extrema fredor,  però si d'una Garolera es tractés a la barrera just per sobre dels 0ºC, els peus i mans penso que quedarien automàticament glaçats.  Avui però ha estat un primer avís i prou.

Canviaré la tèrmica per una Pearl Izumi sintètica, amb una mica de coll i veurem si és la tèrmica o la jaqueta. O si bé caldrà una segona capa entre la tèrmica Endura i la jaqueta Mavic.

De guants portava uns Specialized d'estiu per pujar i uns Giordana d'hivern amb Wintex per baixar, però a la zona de menys fred, tenia fred als canells amb els guants d'estiu i he decidit rodar sempre amb els Giordana, que han anat sempre bé fins que he tingut la lleugera sensació de fred al pit i he tingut uns minuts després una també lleugera sensació de fred a les mans.


Faré el canvi de tèrmica i la resta seguiré amb el mateix equipament i tot seguit  us en posaré les impressions.

He de dir però que les sensacions del conjunt han estat molt i molt positives. Sempre cal  millorar aspectes, sempre, no serà aquesta una ocasió diferent, oi que no?

Menys de trenta quilòmetres, menys de 1.000 m. +.

Menjar, cap, aigua,  mig bidó de 750 ml.

Eines, les de sempre, sense esprai d'escuma, amb càmera de 29" a la menuda bossa Pedro's de sota del seient.

Incidències amb la Vicious, importants cap, fora d'un tremolor puntual del fre del darrera i del soroll pedalant dret,  de la roda del darrera.

Coincidència amb ciclistes pocs, dos o tres.

MTB, MTB, MTB.

4 comentaris:

  1. Hola,fa temps que segueixo aquest blog,et volia preguntar sobre les botes Lake, m`agraden força,pero hem fa por no acertar el numero,jo en la bota shimano mw80,el numero 43 hem va petit,creus que en Lake tambe m`anira petit?

    fins aviat.

    ResponElimina
  2. A mi la MW80 talla 43 em va petita, la 44 bé, la Lake és una 43 i em va bé, la 44 m'anava gran.

    En primer terme creia que em calia una 43,5 però no.

    No et puc dir molt més, si vols esperar a que hi rodi més, jo posaré més imprrssions properament.

    ResponElimina
  3. doncs sembla que calçem igual,esperare més impresions,gracias!

    ResponElimina
  4. Ja anem pel segon any. A dies del Nadal del 2012.

    Les botes Lake de 10/10. De sota zero, -4ºC. fins a molt passats per sobre dels 10ºC. senzillament perfectes.

    Els mitjons Endura de 10/10.Pel mateix tram de temperatures que les botes Lake.

    Els pantalons Pearl Izumi si fa molt fred de 10/10. Si no en fa tant, per sobre dels 6-8ºC. un punt per sobre del necessari, vull dir que es fan una mica calorosos de portar, però això sí portables, un xic fins i tot per sobre dels 10ºC.

    La tèrmica Endura de Merino i la jaqueta Mavic de 7/10.

    Aquest dos elements els he de millorar, i segueixo amb els dubtes, com cada any, una tèrmica més gruixuda podria ser definitiu?

    Les bosses del darrera de la jaqueta Mavic són massa estretes, massa. Molt difícil treure i ficar les coses. Passa el mateix encara pitjor amb la jaqueta Mavic de la Betty.

    El "gorro" Assos té una nota per sota dels 10-12ºC. fins als -4ºC, SENSACIONAL.

    MTB, MTB, MTB.

    Per sota dels -4ºC. no us ho puc confirmar, no hi he rodat.

    Els models concrets ja estan descrits amb anterioritat a aquesta intervenció.

    ResponElimina