Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

diumenge, de desembre 05, 2010

Fisioterapia, nutricio i MTB


Uf! quin honor poder dir la meva en un blog com aquest, pero tambe quin respecte! Es un blog de gent que sap el que diu, i que no fa comentaris per omplir l'expedient, entrades meditades, entrades amb comentaris de qualitat.

Be, les meves seran entrades lligades als meus coneixements sobre fisioterapia i nutricio, i desde un punt de vista objectiu un pel influenciat per un marit corco de la bicicleta.

Aixi doncs, he pensat que seria bo al llarg de les meves intervencions fer un recull de les lesions mes tipiques del MTB, i dels aspectes nutricionals mes importants.

Haure de dir que les lesions sempre tenen condicionants que porten a la lesio en si, en aquest cas hi ha un fet evident que es el mitja en que es desenvolupa l'activitat, el terreny i les seves irregularitats, i evidentment el bagatge tecnic i tactic del ciclista. Pero la meva visio de la lesio sempre es desde un punt de vista preventiu i no curatiu, sempre penso que els esforcos s'han de concentrar en evitar-la. En aquest cas, si el ciclista roda d'una forma defensiva , amb bona postura, amb progressio respecte el seu estat, amb bona nutricio i hidratacio, i sobretot bon escalfament i bona tornada a la calma, es poden evitar la gran majoria de lesions que es duen a terme al MTB.

Malgrat els esforcos, MTB es troba en el sete lloc per index de lesions esportives. La majoria de les lesions son contusions per caigudes que es tracten senzillament amb antiinflamatoris i gel, amb un tant per cent menys elevat trobem les ferides causades per friccio amb el sol i que sovint acompanyen a les contusions, i amb menys frequencia les fractures. Dins del grup de lesions mes frequents s'emporta la palma la fractura de clavicula. Aquest grup nombrat, ompla els boxes d'urgencies, pero un altre grup igual de nombros ompla les consultes dels fisioterapeutes de gom a gom, les molt nombrades Tendinitis.
Penso que seria igual d'important dedicar una entrada a la bona postura i al bon escalfament, totes les tendinitis normalment venen per un mal escalfament o per una postura incorrecte.

Tambe m'agradaria poder aportar coneixements basics de nutricio adaptats al MTB.

Aixi donc espero al llarg d'aquest cami que avui comenca poder aportar un punt de vista preventiu i terapeutic dintre del camp fisioterapeutic i nutricional.

Gracies per deixar-me gaudir escrivint allo que mes m'agrada!

3 comentaris:

  1. Or sempre és or, Alba per a aquest espai la teva arribada és preveia interessant, ara després de llegir la teva aportació no he tingut cap sorpresa, tenim una nova contribuïdora que marca com ha de ser el nivell d'aquest espai, sempre perseguint aportar, aportar i aportar.

    Les gràcies te les donen la Betty i jo per haver acceptat la proposta de ser contribuïdora.

    Aquest ara és també el teu espai, fes i desfés el que creguis, i com tot tindrem oportunitat de fer encara més, la teva intervenció ja em deixa a l'espera de la propera.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina
  2. Seas bienvenida al blog Alba, ya espero tus intervenciones sobre todo las de nutrición.

    ResponElimina
  3. Alba, és tot un privilegi per a nosaltres tenir-te a aquest espai.

    La teva primera intervenció és digne de ser "l'escrit de capçalera". Com hem pensat amb tu i els estiraments, avui mentre pedalàvem i notàvem petites molèsties als bessons...

    Que bé ens ho passarem! Quantes coses aprendrem!

    ResponElimina