Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

diumenge, de novembre 30, 2014

I em mullaré :-)

Ahir va ser una experiència divertida, sí, i profitosa, també, perquè amb els millors equips de pluja que tinc vaig arribar a casa després de dues hores sota una pluja constant, i en algunes estones de certa intensitat, vaig arribar xop com un ànec, OMG.


Primer vaig decidir aquesta jaqueta, la Xenon de Gore.


Veient la pluja que queia vaig canviar a la Fusion. 


No m'allargaré, tampoc podré ser del tot objectiu, cal molta reflexió per ser-ho, i que passin dies.

Primer punt, el coll de la jaqueta Fusion AS de Gore, deixa entrar l'aigua, no sé quina hauria de ser la proposta perquè això no passés, però entre una pluja important, i una vegetació de matoll baix carregada d'aigua el test estava servit, i si bé aquest tram encara el va aguantar bé, a la riera de Caldetes des de dalt baixant direcció a la cruïlla del Remei que començava a ser un torrent d'aigua amb una pluja que no arribava a ser intensa, va ser definitiva per deixar la impermeabilitat de la Fusion a zero, no sé si ho dic bé, ara passades les hores, i una nit de repòs, ara des del Pau Casals de Girona mentre plou crec que l'Active Shell de la Fusion va funcionar, no així el tancament del coll, aquest, el coll de la jaqueta Fusion quan plou ja puc afirmar que amb l'equipament que tinc ara, no funciona, però caldrà un proper test, i molts més per poder tindre informació, no diré la informació.


El calçat, les Lake MX140 van aguantar fins la baixada per la riera, a partir d'aquí peus xops. En aquest cas, primer l'aigua va entrar pels turmells, un mitjó moll feia de conductor eficient de l'entrada de l'aigua, i podria ser que també la cala de la sola, aquest darrer punt no el puc confirmar.


El pantaló curt Madison Waterproof, crec que és l'únic que va fer bé la seva feina peró com tot en ser l'únic no va poder evitar per una banda l'entrada d'aigua per l'esquena des del clatell, i dos la caiguda d'aigua via el culot pirata de tardor-estiu de darrera del genoll cap al cul per sota del pantaló Waterproof quan el pedal és al seu punt més alt, bona aquesta, la cama fa de transport de l'aigua cap al cul sense que el Madison hi pugui fer res. No sé que va aguantar més si la Fusion, o els Madison, o les Lake, jo diria que van defallir a l'entrada de la riera de Caldetes els tres a la vegada.


Un deu pels guants Endura Waterproof, perquè NO ELS PORTAVA, no feia fred, gens de fred, i vaig pensar que seria una excepció sortir sense guants, els Endura no dubto d'ells, però són per a clima molt fred i pluja, a 18°C aprox. no són els guants, caldria una proposta lleugera i Waterproof.


Una sortida tipus UK, fins i tot no vaig parar de pensar en una HT-80mm, perquè passar-m'ho bé mentre rodava sota la pluja això sí.


Dubtes, el casc, una funda per a ell de les de Gore, Gore Tex, dos, sota casc, cara, i únió al coll de la jaqueta, com és pot evitar l'entrada d'aigua a aquest punt el tema a ponderar, pantaló pirata, no funciona si plou molt i sense parar, i també el punt d'unió dels mitijons amb la bota, a la zona del turmell, com s'evita aquesta entrada d'aigua pel coll de la jaqueta i pel turmell de la bota que fan les dues zones d'embut d'entrada d'aigua :-(

Propostes, primer, parafangs, els dos, segon jaqueta 100% Waterproof, bé vull dir amb una columna d'aigua mé alta, > a, no ho sé, no sé quin és el límit inferior, parlen de 28.000, de > a 10.000, de < a 4.000, no poso les unitats, és una norma que parla de superficies, de mm, de 24 hores, una norma simple però que ara no ve al cas, tercer, una jaqueta que al coll tingui hi tingui  un tensor que ajusti bé el coll d'aquesta amb la pell, evitant el màxim l'entrada d'aigua, Gore la té, quart, el culot llarg Waterproof segurament, peró cal aclarir el tema turmell en la unió amb les botes, què hi fem? perquè l'aigua baixa pel culot directament a la base superior de les botes.

Darrer punt, el més important i immediat, millor deixar-ho reposar, l'experiència vull dir, i amb calma anar prenent decisions punt per punt. 

Cal pensar què en ser a casa anava tan enfangat, ple de la sorreta del sauló, de cireres de bosc, que amb la mànega de rentar les bikes, em vaig fer una lleugera dutxa de coll a peus, no de cap, però esquena, de dalt a baix, frontal de dalt a baix, vaig tenir la sensació de ser dins d'un túnel de rentat. Amb això vull dir que les condicions van ser per ser a SV, extremes, faltava el fred, amb ell avui no sé pas quin seria el resum, perquè sortir hauria sortit igualment, ara quan plou surto sota la pluja, diria que no tan intensa com la d'ahir, crec.

Des del Mirador del Drac, pensant-la, perquè no és una aventura que finalitzi amb una aportació al Blog, caldrà pensar-la i molt, plou a les set del matí a SV, molt, com ahir, com ahir, diria que fins i tot més. 


Plou a Girona al Pau Casals mentre fem temps per a un esdeveniment a on aquest cop no necessitem equipaments per a MTB. Com cau tot, com cau tot, encara no ho entenc un lloc de somni esmicolat, trist, sí, sí, trist. 


Oi que no, oi que no ens cal l'equipament de MTB?


Fem un cafè?

MTB, MTB, MTB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada