Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

divendres, de desembre 14, 2012

Fusion, de conceptes

Anar mirant, anar cercant, el conjunt Fusion estic intentant entendre el seu ús, protector del vent i no del fred?

Fusion. 

MTB, MTB, MTB.

Perquè depenent de si és pel fred també, pot ser molt interessant, llarg a l'hivern i curt a l'estiu, mireu la proposta de Gore, del conjunt Fusion.

Ells en diuen per a outer layer però no proposen pantaló a sota, interessant, sí tèrmica i mallot a sota de la jaqueta Fusion, que per cert té cinc estrelles Bikeradar, i que també fa conjunt amb el pantaló com a outer layer.


Gore Fusion Cross Windstopper Active Shell jacket
Fusion.
Tingueu present que estic cercant equipament per a pedalar ara sí ara també per Irlanda, Escòcia. Concretament unes dues setmanes sense respir, és a dir, pedalar matí fins a l'hora de dinar, per després a la tarda tornar-hi, ara sí, ara també, i així entre deu i quinze dies, localització 1, Kilfinane. La 2 decidint d'Escòcia a on, tinc alguna idea, alguna.

Dates, no és important, vàrem comprar les cadires 24 Hores al 2004/05 i no hi vàrem anar fins al 2009, així que, però ja us dic que el pla és 2013, i no serà lluny de Guilleries i SSEC2013.

Dies de MTB.

És a dir aquest equipament té com a objectiu arribar ara a SV, i arrancar definitivament entre finals de març i principis d'abril, aquest és el pla. 

Ara fer venir també un  segon pantaló d'hivern, increïble que en tingui un i prou, però cert, decidir eliminar de cop els existents, té això, et quedes com et quedes.

Però als test de la jaqueta Mavic ja us deia que necessitava una segona jaqueta d'hivern, la Fusion és una jaqueta d'hivern, o un paravent de gama alta?

Tinc una segona jaqueta, un xic per sota pel què fa a prestacions pel fred que la Mavic, jo diria Mavic per sortides properes als 5ºC. i fins i tot amb la tèrmica més gruixuda fins a 0ºC, per sobre dels 15ºC no és a on ha de ser. La Pearl Izumi es defensa bé per sobre dels 10ºC, i no tampoc com la Mavic per sobre dels 15ºC, per sota dels 10ºC li falta cos, i per sobre dels 15ºC podria anra amb una tèrmica sense mànigues, després de l'esmorzar. La Mavic podria també, he de fer la prova.

És a dir jo per sota de 0ºC no tinc jaqueta, no hauria de sortir. Si més no si el pronòstic és de rodar sempre per sota dels 5ªC, aleshores no és el meu escenari. Una cosa és arrancar per sota de 0ºC, per escalar després d'esmorzar priopers als 10ºC, una de molt diferent mantenir-se després d'esmorzar per sota dels 5ºC, en aquest darrer grup de temperatures, he de quedar-me a casa.

El pantaló Pearl Izumi que tinc és per a temperatures per sota dels 0ºC, fins a -5ºC es defensa bé, per sobre dels 15ºC no és el pantaló en cap cas.

El pantaló Fusion de Gore serveix com a pantaló d'hivern o he d'agafar també el pantaló d'hivern?

La resta, tèrmiques, tres, millor dit sis, tres de màniga curta, tres de màniga llarga, molt gruixuda, gruixuda, prima de Merino, les llargues, de reixa, prima, i de Merino les sense mànigues.

Aquestes les de màniga llarga van amb la jaqueta Mavic d'hivern, les curtes amb la jaqueta de tardor Pearl Izumi, i una de les tèrmiques de màniga llarga, la més prima, la de Merino també pot anar a mb la Pearl Izumi.

Decidir quina és la jaqueta és fàcil, molt fred la mavic per sobre dels 8ºC i un pronòstic de pujada de temperatures durant el matí la Pearl Izumi amb una Lite a sobre, la Mavic, no sempre sola.

Guants, dos d'hivern. Que venen  els dies de fred els dos amb mi, per si amb els primers sués massa abans de glaçar-la, la suor, canvi de guants pel segon joc sec.

la meva teori aés que si protegeixes bé le pit, la zona del cor, i el cap, la resta del cos ben equipat pot subsistir, però si aquests dos punt no van molt ben protegits del fred, la circulació de la sang es concentra a cap i cor i seguidament peus i mans per manca de circulació queden congelats. Vull dir puc portar les millor botes, els millors guants, els millor pantalons, si no porto la millor tèrmica, la millor jaqueta i el millor gorret, no cal ni que surti,  o ja puc sortir sense pantalons, sense guants i sense bots que el resultat serà el mateix, congelat.

Mitjons, set d'hivern pel fred, uns per molt i molt de fred, i uns pel vent,  de Gore, tot i que ara amb les Lake MX140 els dos últims no són necessaris. Sempre surto sense recanvi des de que tinc les Lake que són per temperatures per sota dels 0ºC, hi he rodat per sota dels -8ºC, i per sobre dels 15ºC també es defensen bé.

Botes d'hivern,  unes,  les Lake, les millor amb diferència que totes les que tinc, com a calçat vull dir, just al costat de les Giro Privater, cada una al seu patí, les primeres les Lake MX140 tardor freda-hivern intens, fins i tot moderat, les segones Les Privater de Giro sensacionals per a tota la resta de l'any.

Pel cap, gorret Assos, no sé el model, hi ha diferents marques, però gorret, sempre que les temperatures rodin per sota dels 10ºC, i que tapi les orelles.

Per la cara un coll de doble densitat a on mig és un xic més gruixut, aquest va al coll per sota del coll de la Mavic, i la segona meitat menys densa per tapar fins per sobre de les orelles i del nas, coincidint amb el gorret que també em tapa les orelles. La funció del coll de doble densitat protegir la cara del fred, evident, i una segona per a mi fins i tot més important, la d'evitar d'aspirar l'aire fred directament.

El tema Kilfinane aborda un altre aspecte, pedalar indiferentment de la temperatura, aquesta a l'entrada de la primavera no és preocupant, i sí anar preparat per pedalar espurnejant, i amb pluja intermitent, ara sí ara també, un pedalar Michael Regan a les prèvies al Mundial rodant propers a Belfast. A on abans de sortir de casa ja espurnejava, i ell com si res va considerar de la manera més normal i planera que el temps era l'ideal per sortir a pedalar, he d'aprendre molt d'aquest BIKER en majúscules, molt. tant pel què fa a tècnica de bike, com a criteri pel què fa a condicions climàtiques acceptables, fins i tot que ell considera formidables per pedalar. 

The Best Biker, Michael Regan, sense cap mena de dubte.

El tema equipaments d'hivern crec que no em deixo res, no parlo de sota guants, ni de passamuntanyes, ni d'equipaments tipus ceba, per anar treien capes, segons camina el dia, canvi de tèrmica, i guants, com a molt, i si fa molt fred ni això.

Quan dic fred, hem d'entendre que sóc, ara del Maresme, per sota de 5ºC, no tinc previst sortir a pedalar, ni tampoc si el dia serà de 5ºC, o de sensació de 5ºC que per a mi és el mateix, diferent i ja ho he esmenat, si iniciem ruta a sota 0ºC, per lentament pujar segons passen les hores fins als 10ºC i superiors. Fins i tot per equivocació no tenir present que no, no hauria de sortir, i fer-ho, però si en sóc conscient en cap cas rodo hora darrera hora per sota ja no dels 5ºC, si no tampoc per sota dels 10ºC.

Ho dic perquè les propostes d'equipaments van en aquesta línia, no són propostes per poder afrontar fred extrem, en cap cas, fa deu anys rodàvem a -9ºC a l'arrancada i just en tornar estàvem per sobre dels 6ºC, des de Sant Celoni direcció Arbúcies, escalant cap a Santa Fe, a on els gatells de canvi clavats pel fred no funcionaven, ja fa anys que això ha quedat enrere, certament.

Dies de MTB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada