Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dilluns, de desembre 10, 2012

PD-M980 SPD Pedal.

Encara no els he muntat, és un fet.


Millora de la zona de superficie, les dues zones polides de l'extrem i la zona més propers a la femella d'ajust s'han rebaixat fins a deixar-la plana per a augmentar la zona de contacte, si més no això és el que hi veig de millora jo vers els anteriors, també he de dir que no tenia cap mancança amb els anteriors pedals XTR. Un cop en marxa ja us comentaré si es nota la millora. Escalant dret crec que us ho podré dir objectivant de manera precisa.


Detall curiós el del buidat lateral a on hi el Logo Shimano XTR, per evacuar millor el fang? I mireu com el pedal té una forma de punta de triangle així com les seccions de l'extrem del pedal totes seccionen cap a fora.


Aquí si mireu la part externa del pedal, la de dalt, podeu apreciar el tall cap a fora, tema interessant amb un component que impacte a 90º moltes vegades fet que possibilita de quedar enganxats. Aquest aspecte si el mireu bé el Time ho tenen encara més accentuat, per a mi massa afilat, i a aquest de la imatge encara per millorar.



Protector del tensor, però s'aprecia la secció excessiva del pedal, un pedal que té anys d'evolució certament, i a on el fabricant té clar aquest punt, també que el cost de la seva proposta és baix, el meu, el de minimitzar aquest frontal, més alt.

Aquesta visió per a mi, a part que millorar-la és funcional, també millora la visió minimalista del conjunt, ara inexistent vers uns Egg Beater de la generació SL.


Us el faig rotar imatge a imatge perquè veieu des de diferents angles el cos central a on Shimano mira de millorar l'evacuació del fang, punt a millorar pel què fa a comportament d'aquest pedal SPD.


Mireu el tema de la forma de punta de triangle a on el pedal mira d'evitar les formes anguloses de 90º, sempre perseguint el mateix, pel fet que en sec no hi ha millor pedal.

És en moll que Crank Brothers i Time el deixen molt i molt enrere.


Un conjunt molt rebaixat pel que fa a secció de cada element del pedal, massa?

Crec que Shimano en aquest sender de tipus de construcció no hauria de baixar dels 350 g, amb cales 400g. camí seguit per Time, per sota d'aquests 350 g. crec que la fiabilitat es veurà minvada, ja us ho diré, a base de curses de 24 hores no serà difícil veure a on som.


Aquest punt és el que li fa més a mal a Shimano, punt a on en fang el pedal deixa de ser eficaç en primer terme, i no eficient en segon terme a zones com el Mediterrani, a on no plou el 95% del temps mentre pedales, però que a zones de pluja ara sí, ara també com la terra del Michael, el Shimano senzillament deixa de funcionar, i no és si no després de castigar a cops de cala amb el pedal per mirar d'evacuar el fang que pots tornar a enganxar cala i pedal. Aquest punt és a on lluita Shimano versió darrera versió.


Visió del Kit del problema. una pila de racons a on el fang estableix la base d'operacions d'allò més bé.

Aquest canvi de pedals és una millora que xoca amb l'estètica de la meva single speed, certament.

Dues incidències seguides amb els Egg Beater, a casa, més la del Michael a Salt, ens va fer decidir pel canvi, però per una incidència mecànica, funcional, no estètica.

Per a la The Motivator, passar dels Egg Beater als 980 de Shimano, és això un pedal amb nom propi, a un pedal amb DNI, aquest darrer res més, sense personalitat, això sí funcional, he de verificar que sigui així, i estar molt pendent del rodament exterior d'aquest Shimano.

Us presento el pedal des de diferents angles. Espero que sigui una visió interessant, sí, ja ho sé un pedal sense personalitat, és això, sense personalitat, però té un punt fort, moltes hores d'enginyeria el darrera fa que un cop a les mans m'agradi el què aporta a la meva Vicious, com és el fet d'incorporar una pila de feina grisa que no es veu en primer terme però que quan ets a la muntanya t'oblides d'aquest component, i únicament l'exprimeixes hora darrera hora.

MTB, MTB, MTB.

El darrer punt, que per a la The Motivator no motiva,  parlar-ne però sé que és important, el pes ho deixaré enllestit ràpid, entre els 300 i els 350 g. molt propers als 300 g.un xic per sota el pes dels pedals sense cales, amb cales uns 50 g. més,  per això la franja 300-350 g.

4 comentaris:

  1. Alberto Patón12/10/2012
    Marçal siento ser portador de malas noticias, pero te dejará tirado, he tenido en 11 meses 2 versión trail y uno como el que expones, todos han fallado...suerte.
    Un saludo.

    ResponElimina

    Marçal Font12/10/2012
    Alberto, muchas grácias por la información.

    Cual ha sido el motivo del problema?

    Yo he visto el rodamiento externo roto, te ha pasado lo mismo?


    ResponElimina

    Alberto Patón12/11/2012
    Ya he visto que he respondido en la entrada equivocada disculpa.
    Pues todo comienza con una leve holgura, luego me han ocurrido dos cosas que el eje en la parte final parta y te quedes con el pedal en la zapatilla, el eje en la biela y todo desperdigado por el campo o parta la primera rosca en la versión trail de color naranja y te quedes con pedal en zapatilla y esta vez todo el conjunto de rodamientos-eje en la biela,la garantía cumple en una semana he tenido los nuevos. actualmente llevo los m540 con 4 años y nunca se han abierto.
    Un desastre.

    ResponElimina
  2. Entonces que me recomiendas, archivo los dos juegos depedales XTR?

    Es que prefiero no empezar y siempre pueden pasar a ser un componente más de la ya extensa colección que tenemos.

    Venderlos si no funcionan no es una posibilidad, creo que des de el 2007/08 que no ponemos componentes ni bicis a la venta. En el caso de estos pedales, mejor el problema se queda en casa, que no en casa de un biker que se ilusione y se pueda llevar un disgusto con ellos, que lo practique Shimano ya tiene delito, nosotros en ningún caso.

    Voy a por los XT?

    ResponElimina
  3. Alberto Patón ha deixat un comentari nou al vostre missatge "PD-M980 SPD Pedal.":

    Si puedes descambialos, no tengo ninguna confianza en ellos. En mi tienda habitual solo se ha devuelto un juego XT por tema de enganche, pueden ser una opción pero tienes que fijarte que sean los de nueva hornada estos tienen la parte de contacto matizada que en los XTR/XT es pulida y corta como una cuchilla pasa los dedos por el filo.
    Espero que no los compraras en Bike-discount (Digo esto porque he visto que compras ropa Pearl Izumi allí) La versión trail la adquirí allí y hace 67 días que partí el ultimo XTR trail, aún espero los nuevos o el reembolso del dinero.

    Los nuevos XT aun no los he probado, pero no tengo constancia de los mismos fallos.

    ResponElimina
  4. Voy a ver las posibilidades de realizar un cambio, en principio por unos Time.

    Estos últimos también me inspiran confianza.

    Esta tarde creo, decidiremos.

    MTB, MTB, MTB.

    Los nuevos XT los veo muy parecidos a los XTR, però creo que pesan 50 g. más, dato importante que puede marcar la barrera de dar problemas o no darlos, pero no seremos nosotros quienes realizemos el Test, ni de los XT, ni de los XTR.

    MTB, MTB, MTB.

    ResponElimina