Exciting times.


The ideas, thoughts and actions in life are just like riding Skyline at Storm-Lo: find the flow and enjoy the ride!

SingleSpyder.

dilluns, de març 07, 2011

Turner Flux.

Ahir la Flux ja va sortir amb manillar doble alçada de 640 mm. i potència 100 mm. 0º, conjunt de 31,8 mm.

Amb aquest manillar la Flux passa a ser més propera al que el primer dia em va transmetre la 5 Spot, una bike en aquest cas per fer llargues i exigents rutes, però també per afrontar i anar a cercar les zones més tècniques amb la sensació d'anar a passar una bona estona i no la d'estar cercant anar a fer-t'hi mal. No però amb el mateix punt de la 5 Spot, aquesta darrera constantment et demana cercar llocs complicats, la Flux amb aquesta composició de manillar i potència el que et demana és anar a fer-ho tot, també atacar les pujades com mai ho he fet, amb plat gran i pinyons més petits. I això és el que va passar ahir, pujades interessants fetes amb el plat gran i els pinyons més durs d'arrossegar, però a quin ritme, a quin ritme.

Punt curiós, que fins ara no s'havia manifestat, amb aquesta configuració la Fox Terralogic requerirà d'un tarat més dur, perquè si bé el DWLink aconsegueix mantenir el tipus quan ataques sempre dret amb el plat gran, la forquilla s'activa a cada cop de pedal de potència bruta, perquè no vols res més amb aquesta bike, que atacar, atacar i atacar, totes les zones, tant de baixada com de pujada.

Ahir a cada tram tècnic que sempre he fet de baixada, el vaig fer pujant sense posar peu però de pujada, sí, sí a l'inrevés.

També és veritat que en trams planés, amb aquest plat i pinyons petits, atacant dret, el sistema DWLink de la Flux interfereix amb la pedalada, o millor dit, insinua que vol interactuar, fet que em diu que caldrà en menor grau que amb la Fox, tarar la suspensió una mica més dura.

Penso que no és un punt negatiu, si no únicament el procés de posar a punt la bike en aquest primer tram d'adaptació a aquesta petita joia.

Baixant en trams de molta pendent però amb pista sinuosa i molt ampla, la Flux no para de dir-te "vinga, vinga, vinga", i pedales i pedales i pedales a cada tram que ho pots fer, i a l'entrada dels girs els fas creuant la roda del darrera, cada vegada vols entrar fent lliscar la roda posterior.

Un punt negatiu, costa de posar i treure el bidó de 750 ml. i no perquè no tingui espai el porta bidó, si no perquè aquest va fixat descentrat cap a la pipa i no més proper a la caixa de "pedalier".

Tot el conjunt Shimano XTR 2007, rodes, bieles-cadena-pinyons 11/34, i desviador, com els frens Shimano XT 2008 amb 160 mm. funcionen a la perfecció, com els Grips Shift i canvi Sram X0 que realitzen la seva tasca de manera brillant i precisa.

El seient SLR, que fa anys que fa camí amb mi, va tan i tan bé, que no sé si tornarà a ser el meu primer seient passant a ser el de la Vicious.

Els Maxxis Monorail Tubeless, són per a mi dels millors pneumàtics per a practicar la meva disciplina de MTB. Seguretat baixant i molt i molt rodadors, la diferència amb els Hutchinson de la Vicious és abismal. Pel fet de que la no interferència del sistema de la Flux amb la pedalada, les inèrcies d'atacar els pujadors dret amb uns pneumàtics com els Monorail fa que a les pujades més extremes, dret no perdis tracció i això fa que a cada nou pujador l'ataquis amb més velocitat, fins al límit que ja us he esmentat, un primer el de la Terralogic que deixa de fer la seva feina, i en segon terme els del DWLink que en menor grau insinua que li manca endurir un punt la suspensió.
Crec que baixant el SAG del Fox RP23, la Flux millorarà aquest comportament, no ho tinc tan clar pel que fa referència a la Terralogic, pel fet de que ara les transicions de rígida a suspensió ja són força dures, notes a les primeres dècimes de segon la transició amb un cop sec i curt als canells, si baixo el SAG crec que aquestes transicions seran encara més violentes. Però no veig cap més opció que baixar un 20% el SAG actual, per tant caldrà fer-ho i veure què passa. Si funciona com vull, puc afirmar que serà definitivament una bike trencadora.

I tinc una proposta per fer que crec que serà d'allò més emocionant, com és fer participar a la Flux a una cursa maratoniana en mans d'un biker de nivell, el que en diem dels PRO's.

Jo posaria la bike a punt específicament per a ell i únicament per una sola cursa, més no, que el desgast que pateix una bike cursa darrera cursa és notable, però a una sola cursa tinc ganes de veure quines són les sensacions d'un biker de nivell a sobre d'una Turner Flux.

Això implicarà pneumàtics nous, cargues de líquid, pastilles de fre, transmissió, i evidentment una posta a punt, dintre de les meves possibilitats, també biomecànica, del biker en qüestió i la Turner Flux.

A la ruta feta ahir, eines les de sempre, sense esprai d'escuma, sense càmera de 29" aquest cop.

Equipats d'hivern, excepte guants d'estiu però portant per si de cas els d'hivern. Al mig dia escalant sense la jaqueta, però cap al vespre l'equipament de 10/10.

Aigua, un bidó de 750 ml. d'aigua i dos Bitter Kas. Menjar, mitja pizza i un gelat de doble xocolata.

Distància just per sota dels 70 Km. i per sota dels 1.500 m. de desnivell, positiu.

Incidències amb les bikes cap. Nosaltres sí, i avui passarem pel fisio.

Amb llums, el del darrera, i el del manillar, el Sigma Powerled a mínima potència.

MTB, MTB, MTB.

1 comentari:

  1. Acostumada a veure't pedalar amb la Vicious 29" , veure't sobre una 26" fa que et vegi més "proper". Va ser bonic compartir ruta amb una 26" 3x9, però per la resta, diferència cap, és a dir, jo no vaig trobar res diferent, a les pujades vas marxar com sempre com un coet, al pla em va costar seguir-te i a les baixades, ni recordo les baixades. Únicament recordo sentir que et queixaves de molèsties lumbars, queixa que feia mesos no sentia.
    Una bona bike, que arriba a les teves mans tres anys després, res a fer.

    ResponElimina